Evenementenverslagen

Afscheidsdiner Red Hat Singles Society

zondag 23 december 2018

Nadat de queen had aangegeven te stoppen als Queen van de chapter van de Red Hat Singles Society, is besloten op 23-12 een laatste diner in het Penthouse te houden. Helaas konden er 3 ladies niet bij aanwezig zijn. 

 

849.jpeg

 

855.jpeg

853.jpeg

851.jpeg

 

852.jpeg

 

856.jpeg

Een tropisch varend corso in het Westland

zaterdag 4 augustus 2018

845.jpeg

846.jpeg

848.jpeg

847.jpeg

Voor de vierde maal bezochten wij het Varend Corso, ditmaal met 30 dames: de Zeemeerplussen, de Leische Ladies en de Red Hat Singles Society. In Monster hebben wij aangemonsterd op een ruime boot, met dakje tegen de hitte en toilet. De schipper had een mooi plaatsje uitgezocht en na een uitgebreide lunch kwam de prachtige stoet voorbij. De ene boot was nog prachtiger dan de andere, wij lagen heel dichtbij de stoet en konden het dus heel goed zien. Onze boot trok met onze dames in rood-paars, balonnen en vlaggetjesslinger ook veel bekijks. Het was een prachtige dag en hadden het met een licht briesje gelukkig niet te warm !

844.jpeg

843.jpeg

840.jpeg

842.jpeg

Lunch op het terras bij Oma Toos in Scheveningen

dinsdag 26 juni 2018

 

838.jpeg

 

Met 30 dames (3 verschillende chapters) hebben wij op het terras van Oma Toos - temidden van de festiviteiten rondom de Volvo Ocean race gelunched, uiteraard was er veel bekijks !

839.jpeg


Bezoek aan park en tuinen van Museum Voorlinden in Wassenaar

zondag 10 juni 2018

Op een stralende zodag bezochten wij het park en de tuinen van Museum Voorlinden, nadat wij een kopje koffie hadden gedronken en een wandeling door het park en de tuinen gemaakt, hebben wij nog eenvoudige lunch genuttigd.

 

837.jpeg

Bezoek vlindertuin

zondag 22 april 2018

 

832.jpeg

 

 

830.jpeg

 

Het stond al heel lang op het programma om De Vlindertuin in Voorschoten te bezoeken, eindelijk was het zover en hebben we op een tropische zondag een bezoek gebracht aan de Vlindertuin, het was interessant en erg warm ! Na dit bezoek hebben wij een terras op gezocht om nog heerlijk te lunchen (onder de parasol) bij De Bollenschuur, wat precies tegenover de Vlindertuin ligt.

834.jpeg

835.jpeg

833.jpeg

Bezoek aan het Haags Historisch Museum

zondag 18 maart 2018

 

827.jpeg

Op deze koude zondag brachten wij een bezoek aan het Haagse Historisch Museum waar een poppenhuis tentoonstelling was, m.n. ging het over het poppenhuis van Lita de Ranitz -  nadat wij eerst hadden koffie gedronken bij de Posthoorn. Het plan was om bij Poentjak te gaan lunchen maar hebben uiteindelijk gekozen om bij Fratelli te lunchen wat precies tegenover het Museum ligt.

 

829.jpeg

828.jpeg

Een feestelijke lunch in het hoedenatelier van Emmy Jaarsma

zondag 11 februari 2018

826.jpeg

 

Het was al weer de derde keer dat Emmy ons heeft uitgenodigd voor een heerlijke high tea/lunch in haar atelier. Zoals iedere keer was het nu ook weer een feestelijk gedekte tafel met heeel veeel zelfgemaakte heerlijkheden. Emmy had na afloop een verrassing voor de dames in de vorm van een professionele fotoshoot, als "wat oudere"modellen hebben wij geposeerd met prachtig resultaat !

821.jpeg

 

 

820.jpeg

818.jpeg

 

819.jpeg

822.jpeg

825.jpeg

824.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een mini kerstfair in een mooi kasteel

zaterdag 16 december 2017

 

 

E814.jpegen bezoek aan Kasteel Duivenvoorde stond al lang in de planning, na een aankondiging van een kerstfair op 16 en 17 december was het eindelijk zover. De fair bestond uit een aantal kleine kersthuisjes waar de gebruikelijke artikelen werden verkocht. In het kasteel mochten wij koffie drinken en een glimps opvangen van dit kleine kasteeltje,  en werden wij toegezongen door een kerstkoortje. Nadat wij op de foto waren gegaan met de kerstman zijn wij gaan lunchen in de Bollenschuur, een winkel annex "koffietentje", de lunch was prima in orde en zeker de moeite waard hier nog eens naar toe te gaan !

812.jpeg

 

813.jpeg

Prachtige tentoonstelling van Haute Couture, Art Deco en sieraden van Steltman

zondag 12 november 2017

802.jpeg

Met 7 dames hebben wij enorm genoten van deze bijzondere tentoontstelling in ons geliefd Gemeente Museum. Als eerste hebben wij genoten van de prachtige sieraden van de Fa. Steltman, naast deze tentoonstelling was er een vleugel van het Museum ingericht door Hans Hoogendoorn, een Haagse couturier die prachtige kleding maakt, wij kwamen ogen te kort om alles in ons op te nemen, de kleuren, de ontwerpen etc. Natuurlijk ging onze speciale aandacht naar de hoeden, een groot aantal gemaakt en ontworpen door Emmy Jaarsma, één van onze eigen ladies ! Al met al een lust voor het oog. Alsof het nog niet genoeg was, was er ook nog een Art Deco tentoonstelling op de eerste etage, het was te veel om op te noemen. Na deze inspirerende ochtend hebben wij nog heerlijk gelunched bij de Brasserie Berlage. 

807.jpeg

806.jpeg

808.jpeg

809.jpeg

811.jpeg

805.jpeg

803.jpeg

801.jpeg

800.jpeg

798.jpeg

Een red hat reisje naar Madrid

dinsdag 10 oktober 2017

793.jpeg

Queen Thera organiseert vaker korte reisjes en wandelingen, deze keer was Madrid aan de beurt ! Aangezien de queen nog nooit in Madrid was geweest heeft zij zich hiervoor opgegeven, niet wetende dat het zelfs in oktober nog 35 graden was. Het was dus een zeer warm, vermoeiend maar interessante citytrip. Heerlijke tappa's gegeten en sangria gedronken en kennis gemaakt met andere redhatters door het hele land.

796.jpeg

795.jpeg

794.jpeg

Bezoek aan interessante tentoonstelling in Haags Historisch Museum daarna lunch

zondag 8 oktober 2017

791.jpeg

Na eerst een kopje koffie te hebben gedronken bij de Posthoorn zijn wij richting Haags Historisch Museum gelopen waar een interessante tentoonstelling was betreffende slaven aan het Nederlandse Hof. Het was heel bijzonder te zien hoe deze kindslaven - die vaak kado werden gedaan - zich aan het Hof bewogen. Hierna een heerlijke lunch bij het voormalig restaurant Ciao ciao.

792.jpeg

Een vrolijke voorstelling voor de ramen van Pulchri

zaterdag 9 september 2017

783.jpeg

782.jpeg

784.jpeg

790.jpeg

789.jpeg

 

785.jpeg

 

 

Het weer zag er in eerste instantie slecht uit maar buienradar gaf een gunstig beeld; tegen de tijd dat de voorstelling gepland was zelfs een zonnetje ! Wij troffen elkaar op het terras van de Posthoorn en hebben daar van een aperitiefje genoten. De stoeltjes voor Pulchri stonden op het Lange Voorhout en wij kregen om de voorstelling te volgen allemaal een koptelefoon. Twee "deftige"dames verschenen voor de ramen van de 2e etage van Pulchri, deze twee zusters bespraken van alles en nog wat en reageerden ook op bezoekers die voorbij kwamen, het was af en toe hilarisch, het maken van een kopje thee, het drinken van een aperitiefje en het nuttigen van een knabbeltje was luid en duidelijk te horen. Na de voorstelling hebben wij ter afsluiting nog heerlijk bij Poentjak een indische maaltijd genuttigd. 

786.jpeg

Na een heerlijke boottocht goed zicht op het Varend Corso

zaterdag 5 augustus 2017

775.jpeg

Nadat wij zijn opgestapt bij het Loosduins Museum - op een prachtige luxeuze boot, die overigens ook nog dicht kon, zijn wij door een prachtig groen gebied gevaren naar Madestein en vandaar naar een ligplaats om zo goed mogelijk het Corso te kunnen aanschouwen, afgezien van een paar druppels hadden we prachtig weer !Aan boord was afgezien van ons eigen clubje een zeer gemeleerd gezelschap aanwezig, o.a, een echtpaar uit Houston Texas (de moeder van de man was ook een red hat lid !). We hebben het reuze gezellig met elkaar gehad veel gelachen en meegedanst met de figuranten aan bord. Het thema was happy dus er waren veel sixties boten. Al met al een prachtige show waar wij met elkaar erg van hebben genoten en gaan volgend jaar weer ! 

781.jpeg

780.jpeg

779.jpeg

777.jpeg

 

776.jpeg

773.jpeg

772.jpeg

771.jpeg

778.jpeg

Een zomerse dag in de Pluktuin in Naaldwijk !

zaterdag 8 juli 2017

770.jpeg759.jpeg

763.jpeg

760.jpeg

761.jpeg

 

 

766.jpeg

769.jpeg

764.jpeg

768.jpeg

767.jpeg

 

Wat hadden wij een geluk met het weer, de planning van een aktiviteit is natuurlijk altijd lang van te voren en dan heb je maar af te wachten of het weer meedoet, nou dat was absoluut het geval, mooier kon het niet ! Na de koffie hebben wij heerlijk in de tuin rondgewandeld en zijn daarna een klein bezoekje gaan brengen in de petunia hemel in Monster, een grote kas met honderden hanging baskets de ene nog mooier dan de ander, een tip voor de tuinliefhebber, Tuincentrum de Zonnebloem op de Zwartendijk. Hierna richting Landgoed Ockenburgh waar we op het terras van Brasserie Ock genoten hebben van een zomerse salade !

765.jpeg

Ontvangst bij de queen in haar nieuwe appartement

zondag 11 juni 2017

Na ongeveer een maand hard ploeteren was de queen klaar om haar nieuwe appartement met de red hat singles in te wijden. Na koffie en taart zijn wij naar het terras in Leidschenhage verkast en hebben daar heerlijk onder het geklater van de fontijn gelunched.

757.jpeg

756.jpeg

758.jpeg

Een interessante reis door de mens

zondag 9 april 2017

754.jpeg

 

Op de warmste dag van dit voorjaar hebben wij een spannende, grappige en interessante reis door de mens gemaakt. Nadat wij eerst een kopje koffie hadden gedronken werden wij door het innerlijk van de mens geleid. Het was grappig en leerzaam. Na het bezoek aan het Corpus hebben wij nog wat genuttigd bij de Haagse Schouw, heerlijk op het terras755.jpeg

 

Queens lunch in de Reinkenstraat

zaterdag 11 maart 2017

749.jpeg

 

750.jpeg

751.jpeg

 

Om de CPC te ontlopen hebben wij deze keer queens birthday of zaterdag (11-3) gevierd. Na een kopje koffie en een heerlijke chocoladetaart, zijn wij naar Brasserie Augustus gelopen in de Reinkenstraat, daar hebben wij gelunched en na de lunch nog even wat winkeltjes bezocht !

752.jpeg

747.jpeg

Lunch rondom een heerlijk vuurtje

zondag 8 januari 2017

746.jpeg

Wij hebben met een gezellig groepje getoast op het nieuwe jaar en wat van gedachten gewisseld over de voortgang en de plannen van het nieuwe jaar !

Een kerstdrankje bij het ijsbaantje in Scheveningen

vrijdag 23 december 2016

Prachtige couture van Givenchy met als middelpunt zijn muze Audrey Hepburn

zondag 27 november 2016

743.jpeg

Aangezien wij allemaal grote fan zijn van Audrey Hepburn (uit onze tijd) en wij ons de film "Breakfast at Tiffany"nog goed kunnen herinneren - was het een feestje om naar deze tentoonstelling te gaan. Wat een prachtige couture, vele kledingstukken zelfs nu nog draagbaar, het was een feest voor het oog.  Na het bezoek aan deze tentoonstelling hebben wij nog heerlijk gelunched bij Brasserie Berlage en hieronder een groepsfoto in de tuin van Berlage.

744.jpeg

Beroemde hoeden in Paleis Escher

zondag 2 oktober 2016

Op deze druilerige zondag zijn wij blij geworden van de hoedjes in het Escher Museum. Hoeden gedragen door kamerleden, politici en andere belangrijke bezoekers van Prinsjesdag.  Eerst een kopje koffie bij de Posthoorn op het Korte Voorhout, daarna oversteken naar het Escher Museum op het Lange Voorhout, waar van onze eigen modeontwerpster twee hoeden te bezichtigen waren, vooral de Mondriaan fascinator was heel bijzonder. In de Escher "kamer"hebben wij nog een foto laten maken, waarna wij in de regen naar Poentjak zijn gelopen en van een heerlijke lunch genoten hebben !

741.jpeg

Een heerlijk visdiner !

zondag 11 september 2016

Een van onze dames is toegestreden tot de groep van 70 jarigen ! Om dit heugelijke feit te vieren heeft zij ons getrakteerd op een heerlijk visdiner in Scheveningen, sinds enkele jaren is zij woonachtig in Scheveningen en toepasselijker kon het dus niet. Wij hebben genoten van oesters, kreeft en wijn !

730.jpeg

732.jpeg

734.jpeg

735.jpeg

736.jpeg

740.jpeg

739.jpeg

737.jpeg

738.jpeg

Genoten van een stralend varend corso

zaterdag 6 augustus 2016

729.jpeg

Met een kleine afvaardiging van de red hat singles society genoten van een stralende dag in het Westland. Op de bonnefooi met picnicmand richting 's Gravenzande, daar aangekomen was de stoet al een eind op gang maar konden meteen een plaatsje aan het water vinden waar wij onze klapstoeltjes in het gras hebben gezet en tijdens het nuttigen van een heerlijk kopje koffie genoten hebben van het tweede deel van de stoet. Hierna een ander plekje gezocht om het eerste deel alsnog te kunnen zien, vonden weer een prima plek waar wij de lunch verder hebben gebruikt, de 2,5 uur zijn voorbij gevlogen en hebben heel erg genoten van al die prachtige boten ! 

728.jpeg

 

724.jpeg

727.jpeg

726.jpeg

Bezoek aan het Q-seum in Zoetermeer

zondag 10 juli 2016

 

721.jpeg

722.jpeg

In de tentoonstellingsruimte/atelier van dhr. Wolfram Querfurth was een zeer bijzondere tentoonstelling van werken van dhr. Querfurth zelf, Anton Heyboer en de vijfde bruid van Anton Heyboer nl. Petra. Petra hield en houdt er van zich zeer extravagant te kleden, er waren prachtige rokken, jasjes etc. van haar te bezichtigen, ook was er een diashow waarin zij te bewonderen was, wij als red hat singles vonden het prachtig en gaan zeker haar winkeltje in Den Ilp bezoeken. Ook de werken van de gastheer waren indrukwekkend, veelzijdig en kleurrijk, dan last but not least veel werken van Anton Heyboer. Na deze interessante en inspirerende middag, zijn wij nog gaan lunchen, heerlijk in de schaduw op het terras. Al met al een zeer geslaagd uitje !

723.jpeg

Een rock en roll feestje in Roermond

donderdag 12 mei 2016

716.jpeg

 

De queen van de Limbostars uit Roermond had ons uitgenodigd voor een rock en roll high tea in Kasteel Daelenbroeck. Met een groep red hatters per trein naar Roermond. Wij hebben een geweldige dag gehad, al was het wel heel erg warm, er was een rock en roll dansgroepje een Elvis imitator en een heerlijke high tea. Al met al een geslaagd red hat feestje. De queen van Den Haag had zich vermomd als Elvis wat veel hilariteit te weeg bracht !

713.jpeg

712.jpeg

710.jpeg

715.jpeg

714.jpeg

709.jpeg

719.jpeg

717.jpeg

718.jpeg

Warme elegante lunch

zondag 8 mei 2016

701.jpeg

Op uitnodiging van een van onze ladies hebben wij afgelopen zondag genoten van een heerlijke lunch, het was een zeer warme dag en wij hadden bij uitzondering geen red hat outfit aan maar aangezien wij maar met een klein groepje waren, gekozen voor een luchtige outfit. Het was heerlijk op het terras en wij hebben in de tuin nog wat foto's (met hoed) gemaakt.

703.jpeg

707.jpeg

704.jpeg

703.jpeg

705.jpeg

706.jpeg

Een modieuze en culinaire lunch op een verlate viering van Queens Birthday

zondag 10 april 2016

Net als vorig jaar hebben wij Queens Birthday gevierd in het hoedenatelier van onze beroemde hoedenmaakster !

Zij kan niet alleen geweldige hoeden maken maar voor een high lunch/tea draait zij haar hand ook niet om, het was weer allemaal heerlijk en zag er ook prachtig uit, wij hebben allerlei hoeden gepast en al met al een hele gezellige middag !

689.jpeg700.jpeg

690.jpeg

688.jpeg

687.jpeg

686.jpeg

692.jpeg

691.jpeg

696.jpeg

693.jpeg

698.jpeg697.jpeg695.jpeg

Een bezoek aan het prachtige gerestaureerde Panorama Mesdag

zondag 14 februari 2016

Op deze zeer druilerige zondag hebben wij een bezoek gebracht aan het gerestaureerde Panorama Mesdag. Voor een aantal van onze ladies was dit het eerste bezoek aan het indrukwekkende Panorama van oud Scheveningen, ook voor de dames onder ons die reeds bekend waren met het Panorama was het weer een belevenis, door het verieuwde doek was het nog lichter nog mooier dan vroeger. Na het bezoek aan het Panorama hebben genoten van de tentoonstelling van Peter George D`Angelino, schitterende gewaden !

Hierna heerlijk gelunched bij het Carlton Ambassador Hotel wat op loopafstand van het Museum is, al met al een geslaagd uitje !

685.jpeg

684.jpeg

Een muzikale lunch in een romantisch bos

zondag 10 januari 2016

669.jpeg

De queen had bedacht om deze keer de lunch te houden op een nogal ongebruikelijke plaats "een verrassingslocatie". Wij hadden op ons bekende verzamelpunt afgesproken en zijn vandaar met de auto van de queen naar Brasserie Ock gereden. Dit landhuis heeft jarenlang leeg gestaan en wordt nu door buurtbewoners gerund, het was erg gezellig druk, er was een klein orkestje wat klassieke muziek speelde, verder was er een prima, betaalbare lunchkaart. Zeker voor herhaling vatbaar.

668.png

Bijna zomerse temperaturen tijdens de Nieuwjaarsduik

vrijdag 1 januari 2016

666.jpeg

Met een klein groepje eerst op het terras koffie gedronken bij La Galleria, hierna richting boulevard waar 'de duik'in voorbereiding was. Tienduizend mensen waren zich aan het opwarmen om de zee in te rennen. Na dit schouwspel bekeken te hebben richting Pier waar wij een heerlijk plaatsje op het buitenbalkon konden bemachtigen, hier wat gegeten en gedronken op het Nieuwe Jaar. Het was een heerlijk zonnig begin van 2016 !

Bij Sophie genoten van een prachtig kersthuis !

zondag 20 december 2015

664.jpeg

 

665.png

Sophie had de red hat singles uitgenodigd voor een kerstborrel, helaas hebben er een aantal dames door andere kerstbezigheden zich moeten afmelden, wij waren dus met z'n drietjes. Sophie had haar hele huis prachtig versierd, het leek op een decor van een filmset. Wij hebben gezellig aan tafel gezeten en heerlijk gegeten.

663.jpeg

661.jpeg

659.jpeg

656.jpeg

655.jpeg

662.jpeg

Met 120 red hatters per Swiss Diamond naar Düsseldorf

donderdag 17 december 2015

683.jpeg

682.jpeg

Queen Chaotica wist uit ervaring dat een bootreisje naar Düsseldorf een hele leuke minivakantie is, daarom had zij bedacht dat het leuk zou zijn een red hat mini kerstcruise te organiseren. Er werd massaal op gereageerd en de boot was al heel snel vol. De eerste avond was er na een heerlijk diner een bonte avond, hebben veel gelachen om de diverse optredens. Na een heerlijk ontbijt met een aantal dames Düsseldorf bezocht, Düsseldorf in kerstsfeer was uitermate sfeervol, overal kerstmarkten, prachtige versieringen etc. Toen wij een draaimolen zagen met een bakje met Queen hebben wij het niet kunnen laten om ons hierin te laten fotograferen als queen zijnde, enfin dolle bol. 's Middags gelunchd met een enorme bel wijn en sweinshaxe. Na weer een heerlijk diner en ontbijt moe maar voldaan weer huiswaarts gekeerd.

681.jpeg

680.jpeg

679.jpeg


652.jpeg

677.jpeg

649.jpeg

676.jpeg

675.jpeg

674.jpeg

648.jpeg

646.jpeg

Nederlandse Haute Couture in het Gemeente Museum

donderdag 22 oktober 2015

639.jpeg

Het Gemeente Museum heeft vaak bijzondere tentoonstelligen op het gebied van mode, nu was er een tentoostelling over Nederlandse Haute Couture : Max Heymans, Frans Molenaar, Viktor en Rolf etc. etc.Wij hebben genoten van deze tentoonstelling en zijn daarna gaan lunchen bij Brasserie Berlage waar nog 2 red hatters die zich niet eerder konden vrijmaken zich bij ons gevoegd hebben.

643.jpeg

642.jpeg

641.jpeg

640.jpeg

Voor het eerst sinds jaren een natte Prinsjesdag

dinsdag 15 september 2015

Na een aantal afmeldingen (er was door de media heel slecht weer voorspeld) was er toch nog een grote groep richting Malieveld gekomen. Een heerlijk oranje gebakje en 2 kopjes koffie bij de Brasserie als vanouds om deze prinsjesdag te beginnen. Om 11.30 gezamenlijk naar de Blauwe Tribune, hier begon het lange wachten, er is echter genoeg te zien en zoals altijd vliegt de tijd. Om ongeveer een half uur voordat de Gouden Koets langs zou komen begon het behoorlijk te regenen, iedereen had hierop gerekend en konden de regencapes en dito hoedjes tevoorschijn worden gehaald. Gelukkig werd het later weer droog en konden de rode hoeden weer opgezet worden. Door de veelkleurige capes en regenhoedjes waren wij helaas als groep niet goed te onderscheiden.

628.jpeg

 

Na de terugkeer van de Gouden Koets richting Restaurant Poentjak waar wij met een gezellige groep Red Hatters genoten hebben van een Indische Lunch in dit oudste restaurantje van Den Haag waar het interieur nog hetzelfde is als in de tijd dat Prins Hendrik hier met zijn "vriendinnen"kwam. 

Al met al toch een geslaagde dag !

 

627.jpeg

637.jpeg

624.jpeg

 

 

634.jpeg

629.jpeg

632.jpeg

Een rood/paarse golf door Amsterdam

zaterdag 5 september 2015

619.jpeg

Na een lange voorbereidingstijd van het Comité European Hoot Red Hat Society was dan afgelopen zaterdag deze enorme red hat happening. Het centraal station in Amsterdam (1e perron was rood gekleurd). Uit heel Europa en zelfs Amerika waren er red hatters gekomen (ongeveer 450 !!!!) om dit met elkaar mee te maken. De organisatie verliep vlekkeloos en het was één grote ontmoeting van red hatters uit Europa en Amerika. De groepsfoto in de centrale hal bij de piano, waar uiteraard het koor van zich liet horen, daarna bij het draaiorgel voor het centraal station, een groot feest waarbij zelfs de polonaise gedanst werd.

 

Na deze ontmoeting waren er tal van aktiviteiten; de queen van de red hat singles had een historic pub crawling tour georganiseerd; met 12 dames uit Duitsland, Engeland en Nederland zijn wij een 5 tal historische kroegjes afgeweest,  de route gedeeltelijk afgelegd met fietstaxi's, de queen had allerlei leuke achtergrond informatie over de historie van de verschillende kroegjes, na een gezellige toch als laatste café In het Aepgen bezocht, hier nog een laaste drankje en voor het afscheidsdiner naar Café/Restaurant Heffer, ook weer een historisch pand. Het was een zeer geslaagde dag waar nog lang over nagepraat zal worden.

621.jpeg

620.jpeg

622.jpeg

638.jpeg

623.jpeg

Op een prachtige zomerdag in augustus culinair genieten in de tuin van de queen.

zondag 9 augustus 2015

Al vaker kwamen wij bij elkaar in de tuin van de queen en altijd weer geluk met het weer, niet te warm maar zeer aangenaam ! De queen en Emmy hadden gezorgd voor een heerlijke lunch; we begonnen uiteraard met een kopje koffie met een heerlijk chocoladetaartje, hierna een komkommersoepje, het buffet bestond o.a. uit hartige cupcakjes, rode tabouleh, gerookte kip salade, salade van mozarella, parmaham en verse vijgen, zalmmousse etc.en dit alles uit eigen keuken !

Het was fijn om weer eens onder ons bij te kletsen en hebben wat plannen gemaakt voor de komende tijd.

 

603.jpeg

615.jpeg

614.jpeg

609.jpeg

 

608.jpeg

607.jpeg

605.jpeg

616.jpeg

612.jpeg

 

606.jpeg

Doctor in de Red Hat

donderdag 21 mei 2015

600.jpeg

 

 

 

601.jpeg

598.jpeg

599.jpeg

Vier jaar is een sociologe bezig geweest met onderzoek naar de Red Hat Society, vele interviews en literatuuronderzoek gingen vooraf aan haar promotie op 21 mei. Een grote groep red hatters was bij de promotie aanwezig, het was een feestelijke gebeurtenis en wij als red hat singles society hadden de eer om haar tot "red hatter"te kronen.

In de binnenstad van Den Haag heerlijk in het zonnetje !

zondag 10 mei 2015

Op moederdag zijn wij voor het eerst gaan lunchen bij de "Haagse Bluf", een Grand Café in de binnenstad van Den Haag, aangezien het heerlijk weer was hebben we op het terras genoten van koffie, taart en andere heerlijkheden, een adres om te onthouden, wij komen hier zeker terug !

595.jpeg

 

Queens birthday met een heerlijke high tea in het hoedenatelier van Emmy Jaarsma

zondag 8 maart 2015

589.jpeg

Onze queen werd 70 dit jaar, uiteraard hebben wij dit met elkaar uitgebreid gevierd. De dames hadden het atelier van Emmy heel feestelijk versierd en er was een uitgebreide high tea, na met onze queen geproost te hebben met een glaasje prosecco en alle kado'tjes te hebben uitgepakt konden wij aan deze uitgebreide high tea beginnen. Wij hebben hoedjes gepast en hier en daar nog wat aan hoedje zitten fröbelen. Het was een zeer geslaagde dag en de queen is letterlijk in de bloemetjes (zeg maar bloemen) gezet !

592.jpeg

591.jpeg

590.jpeg

Met de Leidse Ladies genoten van het Automuseum Louwman

zondag 8 februari 2015

581.jpeg

Alhoewel antieke auto's meer een mannending is, hadden wij gehoord dat het automuseum Louwman heel bijzonder is. Wij vonden het allemaal een fantastisch interessant museum, het heeft zoveel meer dan alleen oude en antieke auto's, het geeft een tijdsbeeld van begin 1800 tot ongeveer de jaren 50. Een nagebouwd binnenplein waar geveltjes van allerlei winkels te vinden zijn met het originele interieur. Na eerst koffie gedronken te hebben, zijn wij uitgewaaierd het museum in, er was zoveel te bekijken ! Voor de lunch was geen vaste tijd afgesproken en af en toe kwamen er groepjes dames naar onze tafel op het binnenplein om nog een hapje te eten. Het was ook mede door de aanwezigheid van 6 Leidse Ladies een heel geslaagd uitje

!  

585.jpeg

580.jpeg

584.jpeg

582.jpeg

579.jpeg

577.jpeg

588.jpeg

583.jpeg

Onze eerste lunch in 2015 in italiaanse sferen !

zondag 11 januari 2015

Onze eerste lunch in het nieuwe jaar zijn wij begonnen in Restaurant Ciao ciao op het Tournooiveld. Helaas door omstandigheden weer met een klein groepje maar desalniettemin was het heel gezellig, vooral de italiaanse sfeer heeft daaraan bijgedragen, hebben over de voortgang bijgepraat en genoten van een italiaans broodje, dit adres zullen wij zeker noteren voor volgende lunches, natuurlijk met mooi weer op het heerlijke terras !

Feestelijk gekleed genoten van een heerlijk kerstdiner !

maandag 22 december 2014

574.jpeg

Op deze zeer winderige dag hebben wij met een klein groepje genoten van een heerlijk kerstdiner bij Le Fouquet, het was allemaal even heerlijk en de bediening zorgde ervoor dat aan al onze wensen voldaan kon worden. Er hing een gezellige kerstsfeer !

Met een klein groepje naar Gooische Vrouwen 2 !

zondag 7 december 2014

Met een kleine afvaardiging van de Red Hat Singles Society zijn wij naar Gooische Vrouwen 2 geweest, hebben uiteraard veel gelachen, na deze gezellige voorstelling heerlijk gelunched bij Poentjak, het oudste restaurant van Den Haag waar wij genoten hebben van een Indische rijsttafel !

Afscheid en welkom tijdens lunch

zondag 9 november 2014

Het was weer eens tijd voor ons vaste lunchadres. De queen had een volle agenda want de aktiviteiten voor de komende periode moest met elkaar doorgesproken worden en ook het voorstel wat door een aantal leden naar voren was gebracht om iedere 2e zondag van de maand vast bij Gember te lunchen. Dan moesten wij helaas afscheid nemen van een van onze dames, maar hebben wij weer een ander lid - die langere tijd ziek is geweest - mogen verwelkomen. De beide dames werdend allebei in de bloemetjes gezet ! 

Op een prachtige najaarsdag bezochten wij de tentoonstelling over Grace Kelly

zondag 12 oktober 2014

568.jpeg

Met 5 dames van ons clubje comfortabel in de auto van een van onze leden naar Apeldoorn gereisd. Na een heerlijk kopje koffie in de Brasserie, genoten van de tentoonstelling over Grace Kelly. Prachtige kleding; w.o. haar trouwjurk, verder verschillende kleding die wij op het witte doek zagen, er werden flarden van haar films vertoond. Dan waren er nog haar zonnebrillen, sieraden, hoedjes en schoenen. Wij vonden het allemaal zeer de moeite waard. Na nog een broodje genuttigd te hebben weer voorspoedig huiswaarts gekeerd.

570.jpeg

569.jpeg

571.jpeg

De brandweer op bezoek bij de eerste Zuid-Holland dag

zaterdag 23 augustus 2014

548.jpeg

 

Op 23 augustus 2014 is de eerste Zuid-Holland dag gehouden, er bestaat al jaren een Noord-Holland en een Brabant dag, dus het werd tijd dat er ook een Zuid-Holland georganiseerd werd. Na een aantal vergaderingen met het bestuur stond het programma vast, het moest een aktieve dag worden waarin de dames met elkaar zouden mixen. Een werd een goed plan bedacht om de dames uit hun comfortzone te halen en nu eens met andere red hatters een aktiviteit uit te voeren. Onze meest creatieve queen had een geweldig spel bedacht; men moest in korte tijd met elkaar een koninklijke outfit inclusief hoed fabriceren. Een jury werd aangesteld waarna er na een modeshow een keuze werd gemaakt nr. 1, 2 en 3. Het spel sloeg aan en men heeft alle creativiteit zowel in aankleding als in geschrift gebruikt om tot een prachtig resultaat te komen. Na deze enerverende show was er tijd voor de lunch, tijdens de lunch een optreden van het Red Hat koor en als toetje traden er line dance danseressen op die de voetjes van de vloer kregen. Tijdens deze line dance kregen wij echter bezoek van de brandweer die gebeld was, een doordringende rooklucht hing al een tijd in de keuken en bij de stoppenkast. Alle aanwezigen werden gesommeerd onmiddelijk het pand te verlaten, gelukkig was het prachtig weer en konden wij de dag afsluiten met de loterijtafel waar allerlei kleine prijsjes verloot werden. Het hoe en waarom van de rookontwikkeling daar zijn we niet echt achter gekomen, hilarisch was het wel !

552.jpeg

551.png

550.jpeg

549.png

553.png558.jpeg

561.jpeg

557.jpeg

566.jpeg

564.jpeg

563.jpeg

562.jpeg560.jpeg559.jpeg

De Grote Markt in Brussel rood gekleurd door Red Hatters uit 18 landen !

zaterdag 14 juni 2014

547.jpeg

537.jpeg

 

546.jpeg

Keizering Becky uit Duitsland had bedacht dat het leuk zou zijn een zogenaamde hoot te organiseren op de Grote Markt in Brussel. Zij had van alles bedacht om red hatters overal vandaan kennis met elkaar te laten maken. Wij zijn met 4 singels naar deze happening geweest. Het was natuurlijk een fantastisch gezicht om de Grote Markt rood te zien kleuren, uiteraard veel bekijks van de brusselaren. Helaas mocht het red hat koor niet optreden op de Grote Markt maar is er uitgeweken naar de Gallery, vlak achter de Grote Markt, helaas werd het koor ook daar weer weggestuurd. Na dit korte optreden hebben we met elkaar gelunched op de Grote Markt, wij hadden voor elkaar een kado'tje meegenomen die daar werden uitgewisseld, ook werd er getracht een soort line dance uit te voeren enfin het was een lichtelijk chaotische maar geslaagde hoot ! Verder hebben wij de eerste dag genoten van een heerlijke vismaaltijd bij de oude visafslag, maar de dame blanche op de Grote Markt was ook niet te versmaden !

536.jpeg

542.jpeg

545.jpeg

541.jpeg

538.jpeg

540.jpeg

543.jpeg

544.jpeg

Cultuur, zon en zee.

zondag 8 juni 2014

526.jpeg

531.jpeg

525.jpeg

Nadat we in het prachtige huis van Greetje een koffie hebben gedronken (met een heerlijk gebakje van de Fred), bezochten wij een prachtige tentoonstelling in Museum Beelden aan Zee, iedereen die dit Museum nog niet kende was onder de indruk van dit bijzondere gebouw en mooie tentoonstelling van Henri Laurens uit de collectie van Centre Pompidou. Na deze brok cultuur en architectuur hebben wij in de schaduw op het strand heerlijk gelunched !

535.jpeg

534.jpeg

533.jpeg

532.jpeg

530.jpeg

529.jpeg

527.jpeg528.jpeg

Hilarische voorstelling van "Calendar Girls"uitgevoerd door amateurtoneel

zondag 11 mei 2014

523.jpeg

 

Op deze mag ik wel zeggen zeer winderige en natte zondag een gezellig kopje koffie gedronken bij Gember en nog een "vorkje geprikt". Met een zestal dames naar de amateurvoorstelling van Calendar Girls, hebben veel gelachen om deze hilarische voorstelling. Deze dames met een gemiddelde van minimaal pensioengerechtige leeftijd hebben een fantastische prestatie geleverd, qua durf en toneelspel, wij nemen onze rode hoedjes hiervoor af.

524.jpeg

onze eigen "calendar girl" Barones van Scheveningen tot Den Haag !!

Een middagje hoeden/fascinator maken bij Emmy

zondag 30 maart 2014

517.jpeg

Het was weer een heerlijke fröbelmiddag bij Emmy in haar hoedenatelelier in de Binckhorst, hoeden vermaken of een nieuwe hoed of fascinator maken, we zijn allemaal tevreden met het resultaat naar huis gegaan.

 

519.jpeg

518.jpeg

516.jpeg

520.jpeg

Zelf koken in de Tafelkamer

zondag 9 maart 2014

515.jpeg

 

506.jpeg513.jpeg

De queen had bedacht dat het leuk zou zijn om een culinaire lunch met elkaar te maken. De Tafelkamer heeft een professionele keuken en een gezellige eetkamer. Wij hebben met elkaar een heerlijke lunch gekookt, het was heel gezellig en alle gangen bijzonder goed gelukt. Het voorgerecht - met Machelien als chef - waren verschillende bruschetta's, kokkommerrolletjes met tonijn en zalm met daarbij nog een heerlijke courgettesalade. Als tussengerecht heeft Jacqueline verse pasta gemaakt, hoofdgerecht bestond uit vis in een pakje met gestoomde groeten, met Monique als chef, het nagerecht was een enorme Pavlova die door Emmy en haar dames gemaakt was.

 509.jpeg

508.jpeg

507.jpeg

505.jpeg

504.jpeg

503.jpeg

502.jpeg

501.jpeg

514.jpeg

Een grote opkomst bij deze eerste bijpraat lunch in een stormachtig Scheveningen

zondag 9 februari 2014

499.jpeg

Tijdens een grote opkomst bij deze eerste "bijpraat" lunch, hebben we gezellig bijgepraat en heeft de queen een aantal evenementen besproken die in de komende tijd gaan plaatsvinden. Verder hebben wij de herintreder Suus van harte welkom geheten (zie foto !).

500.jpeg

Bezoek aan de tentoonstelling over de Titanic in Amsterdam

zaterdag 11 januari 2014

498.jpeg

Met een klein groepje red hatters naar de tentoonstelling over de gezonken Titanic in 1912. Het was een indrukwekkende tentoonstelling waar veel gebruiksvoorwerpen en sieraden uit de Titanic tentoongesteld waren. Met audio ondersteuning was er een goed beeld te krijgen over het leven aan boord van de Titanic, de luxe was zeer goed in beeld gebracht, maar ook het verongelukken van de Titanic was door middel van een film zeer inzichtelijk gemaakt. Het leven aan boord was mede door nagebouwde gangen, café's, restaurants en luxe hutten heel zichtbaar. Moe maar voldaan weer richting 't Haagje, waar wij nog een poffertje geprikt hebben in onze favouriete poffertjeskraam op het Malieveld.

495.jpeg

494.jpeg

Met uitzicht op de skyline van Den Haag genoten van een culinair kerstdiner

zondag 22 december 2013

492.jpeg

493.jpeg

Ons kerstdiner hadden wij dit jaar gereserveerd bij restaurant "Het Penthouse", dit restaurant is gevestigd op de 42e verdieping van het "Strijkijzer". De tocht met de lift was al een sensatie, eenmaal bovengekomen was het uitzicht op Den Haag adembenemend. Wij hebben genoten van een heerlijk diner, deze feestelijke maaltijd was een prima afsluiting van het jaar 2013 ! 

491.jpeg

490.jpeg

489.jpeg

488.jpeg

487.jpeg

486.jpeg

485.jpeg

Een stormachtige sinterklaasavond

donderdag 5 december 2013

484.jpeg

483.jpeg

479.jpeg

481.jpeg

482.jpeg

Zo langzamerhand is het traditie de sinterklaasavond door te brengen bij de queen - en het surprisespel te spelen, het was weer veel lachen al waren we door omstandigheden met een klein groepje !

Drie nieuwe leden begroet tijdens de lunch bij ons vaste lunchadres

zondag 24 november 2013

478.jpeg

Al weer enige tijd geleden hadden 3 dames zich aangemeld met interesse in de Red Hat Singles Society. Aangezien er eerder geen gelegenheid was elkaar te leren kennen, heeft de queen besloten een extra lunch in te lassen.

De dames hebben zich voorgesteld en een beetje de sfeer van de RHSS kunnen proeven.

Een sfeervolle dag op de Winterfair op Paleis het Loo

zondag 17 november 2013

476.jpeg

Op deze ietwat mistige en koude dag een bezoek gebracht aan de Winterfair op het terrein van Paleis het Loo in Apeldoorn. Het was een prachtige en sfeervolle fair, standjes met gluhwein en allerhande heerlijkheden. Na een tocht langs alle standjes uitgebreid het Paleis van binnen bezocht. Hierna een treffen met de Second Hand Red Hatters, en natuurlijk met elkaar op de foto. Bij open vuren en picnictafels hebben we genoten van heerlijke boereboterhammen, tomatensoep en gluhwein, al gauw werden we opgemerkt door de lokale t.v. waarna de queen geinterviewd werd, na een zeer opmerkelijke modeshow - georganiseerd door het modekwartier in Arnhem - en natuurlijk nog wat leuke foto's was het mooi geweest, hebben een heerlijke en gezellige dag gehad !

475.jpeg

471.jpeg

468.jpeg

469.jpeg

477.jpeg

In het oudste restaurantje van Den Haag een heerlijke Indische lunch

zondag 10 november 2013

459.jpeg

455.jpeg

Zoals de queen beloofd had een Indische lunch bij Restaurant Poentjak op de Kneuterdijk, dit Indische restaurantje wat al stamt uit de tijd van Prins Hendrik, is nog alles bij het oude, aan het interieur is in ongeveer 100 jaar niets veranderd, zelfs het behang is nog origineel, uiteraard is de menukaart aan onze tijd aangepast. We hebben genoten van een heerlijke lunch !

458.jpeg

460.jpeg

461.jpeg

Bezoek aan de queens lunch in Dordrecht

donderdag 24 oktober 2013

454.jpeg

 

De queen en twee van haar dames hebben de queens lunch in Dordrecht bezocht, het was een gezellige dag en de queen heeft uitgebreid kunnen praten met de haar bekende queens te lande.

Op deze stormachtige herfstdag bijgepraat tijdens de lunch bij Gember

zondag 13 oktober 2013

450.jpeg

Na drukke weken in september (5-jarig bestaan en prinsjesdag) nu weer tijd genomen om even bij te praten en het programma van november en december te bespreken. De queen werd nog door haar dames verrasst met een mooi kado en een hele lieve kaart !

451.jpeg

452.jpeg

453.jpeg

Met 205 Red Hatters gekeken naar Koning in de Koets

dinsdag 17 september 2013
439.jpeg

 

 

 

   

Alhoewel de weersvoorspelling uitermate slecht was, was het 's ochtends redelijk te noemen, zelfs een zonnebril behoorde tot de outfit. Bij aankomst van de singles waren er al een aantal red hatters in de Brasserie op het Malieveld aanwezig, na een strategisch tafeltje te hebben uitgezocht kon het ontvangscomité aan de slag; een enveloppe met de tribunekaarten en een oranje corsage om toch ook het oranjegevoel uit te dragen. Al gauw stroomde het vol met red hatters uit alle delen van het land, Boxtel, Rotterdam, Roermond, Bergen, Woerden, Heereveen etc. etc. Precies op tijd waren we op de tribune, waarna het lange wachten begon. Gelukkig hebben we het droog kunnen houden en zelfs af en toe kunnen genieten van een oranje zonnetje ! Na afloop met een groep van 48 dames gewandeld naar Corona alwaar wij heerlijk gelunched hebben. Al met al een zeer geslaagde dag !

440.jpeg

441.jpeg

442.jpeg

444.jpeg

445.jpeg

443.jpeg

446.jpeg

447.jpeg

Het vijfjarig bestaan hebben wij culinair en cultureel uitbundig gevierd !

zaterdag 7 september 2013

449.jpeg

438.jpeg

Vrijdag nog onweersbuien en de zaterdagmorgen zag er ook al niet te best uit, maar tot grote vreugde van de RHSS dames knapte het weer goed op en konden wij onze gasten vanuit het hele land in de tuin ontvangen. Na een zeer uitgebreide lunch die door de RHSS dames zelf bereid was, gingen wij richting tramhalte waar onze privé tram precies op tijd stopte op de halte van de Suezkade, na een rondrit door Den Haag en Schevening arriveerde wij op de Bierkade waar onze boot al klaar lag, na een korte sanitaire stop en met een glaasje prosecco in de hand vertrok de boot richting Haagse Grachten. Tijdens onze tocht waren er allerlei optredens van diverse aard, zingende heren en dames, een man met hele mooie benen, lekkere jazz muziek en niet te vergeten de boerinnetjes die een dagje shoppen in Den Haag achter de rug hadden. Iedereen vond het enig en al met al was het een zeer geslaagde dag !

 

437.jpeg

436.jpeg

435.jpeg

433.jpeg

434.jpeg

Een bezoek aan "De Druivenkas"in het Westland

zaterdag 10 augustus 2013

432.jpeg

 

 

431.jpeg

Na eerst een kopje koffie te hebben gedronken met 2 auto's richting Westland. Hebben even moeten zoeken en de weg moeten vragen maar hebben het toch met niet al te veel moeite gevonden. In het restaurant van De Druivenkas hebben we eerst geluncht, we werden zeer vriendelijk ontvangen en hebben van de kaart gegeten, wat prima was. Na deze lunch een uitgebreide rondleiding in de kassen, hier kregen wij veel informatie over het telen van druiven, de conclusie was "wat een werk". Nadat wij allemaal een bakje druiven kregen om te proeven zijn we op de "Westlander"gestapt. Tijdens de tocht van 1,5 uur vertelde onze vrolijke schipper ons allerlei anekdotes uiteraard zaken die zich hadden afgespeeld in het Westland. Gelukkig hebben wij het droog kunnen houden. Iedereen vond het een zeer geslaagd uitje !

430.jpeg

426.jpeg

425.jpeg

424.jpeg

Veel bekijks op de Parade

zondag 14 juli 2013

423.jpeg

De laatste dag van de Parade ; in een sneltreinvaart 4 voorstellingen gezien van diverse aard, helaas geen tijd om van al het heerlijks wat op de Parade geboden wordt wat te proeven. Al waren we met een klein groepje toch weer heel veel bekijks, zelfs Ernst Daniel Smidt begroette ons met "hier zijn de dames met de rode hoedjes", de sfeer was superleuk en volgend jaar gaan we weer, maar dan zeker (hoop ik) met een grotere groep ! 

Met 5 Red Hatters acte de presence bij Ladies Night in het Gemeente Museum

donderdag 4 juli 2013

 

 

 

 

Evenals vorig jaar was er weer de Ladies Night in het Gemeente Museum, met vijf Singles Ladies hebben wij deze avond bezocht, er was een interessante modeshow met o.a. originele Chanel pakjes. Wij hadden zeer veel bekijks en hebben veel "reclame" kunnen maken voor onze club. 

Een super geslaagde en goed georganiseerde conventie 2013

zaterdag 20 april 2013

408.jpeg405.jpeg

Met zes dames hebben wij de conventie 2013 bezocht. De conventie was deze keer in Capelle a/d IJssel. In het centrum van Capelle werd de coventie door de burgemeester geopend. Een zee van rode hoeden op het feestelijk versierde plein, een heleboel kraampjes met allerlei spullen waaronder natuurlijk veel rood en paars ! Precies op tijd zette de stoet zich in beweging en zijn wij naar de IJssel gewandeld, onder begeleiding van politie-escorte. Een enorme stoet van vrolijke dames in rood en paars, een prachtig gezicht ! Bij de IJssel aangekomen lag daar de prachtige raderstoomboot de Majesteit. Een zeer sfeervol interieur, na eerst een kopje koffie gedronken te hebben en te hebben genoten van het optreden van ons eigen koor, werd de lunch geserveerd, het bijzondere was dat de lunch op een electrisch plateau uit de grond kwam, zeer spectaculair en overheerlijk. Aan boord waren verschillende kraampjes waar weer van alles gekocht kon worden. Al met al een gezellige boel, wij hebben een heerlijke dag gehad !

406.jpeg

407.jpeg

 

409.jpeg

411.jpeg

412.jpeg

421.jpeg

420.jpeg

419.jpeg

 

418.jpeg

417.jpeg

416.jpeg414.jpeg

Een koude en natte maar knusse tocht in een salonbootje

zaterdag 9 maart 2013

Dit jaar had de queen ervoor gekozen om een tochtje - met lunch aan boord - te maken in een antiek salonbootje, vorig jaar was de queens verjaardag in Amerongen nog zon overgoten, helaas was het koud en nat, gelukkig brandde de kachtel in het bootje, wij hebben genoten van al het lekkers aan boord en niet minder van alle achtergrondinformatie van onze kapitein !

399.jpeg

401.jpeg

400.jpeg

Onze eerste bijpraat lunch in het nieuwe jaar.

zondag 10 februari 2013

Nadat wij een kleine pauze in de maand januari hebben gehad, nu voor het eerst bij elkaar in het nieuwe jaar. Er viel veel te bespreken m.b.t. de aktiviteiten van de komende maanden, m.n. de organisatie van ons 5-jarig bestaan in september. Het was een zeer geslaagd samenzijn.

396.jpeg

397.jpeg

398.jpeg

395.jpeg

394.jpeg393.jpeg

Een sfeervolle kerstlunch in een chique ambiance !

zaterdag 22 december 2012

384.jpeg

 

Vorig jaar was de kerstborrel bij de queen thuis, dit jaar heeft zij ervoor gekozen nu weer eens iets anders te organiseren en heeft bij het Hilton Hotel in Den Haag geinformeerd of het mogelijk zou zijn hier een kerstlunch voor onze dames te organiseren, het Hilton kwam met een leuk voorstel en dus hebben wij genoten van een lichte lunch, helaas waren er een aantal dames afwezig maar wij hebben zeker even stilgestaan bij hun afwezigheid en kerstkaarten getekend. Wij hebben het jaar vrolijk en in een prachtige ambiance afgesloten en kijken uit naar ons jubileumjaar 2013 !!!!!

389.jpeg

388.jpeg

387.jpeg

 

386.jpeg

385.jpeg

383.jpeg

381.jpeg

 

Dickens Festival in Deventer

zaterdag 15 december 2012

391.jpegVoor de derde keer naar het Dickens Festival in Deventer, in vol ornaat met z'n drieën met de trein wat natuurlijk al veel opmerkingen en hilariteit met zich meebracht. In Deventer eerst ingecheckt in ons hotel op de Brink, hierna het Bergkwartier in waarin wij al snel werden opgenomen door alle andere Dickensfiguren. Het was weer leuk ondanks de kou en regen, de "gloeiwijn" smaakte uitstekend. Na een heerlijk culinair diner bij Chez Antoinette onze bedjes opgezocht. We houden deze traditie er voorlopig in.

390.jpeg

 

 

Een superleuke suprise avond bij de queen thuis.

woensdag 5 december 2012

Voor de tweede keer hebben wij Sinterklaasavond gevierd met het surprisespel bij de Queen thuis. Het was net zoals vorig jaar weer een ontzettend gezellige avond, hebben heel veel gelachen, heerlijk gegeten en gedronken, ook door de komst van Zwarte Piet was het feest compleet. Iedereen is met een lach op het gezicht en een paar kado'tjes in de tas naar huis gegaan.

377.jpeg

376.jpeg

374.jpeg

375.jpeg

Historie in het Haagje !

zondag 11 november 2012

Op deze stralende zondag hebben wij met elkaar eerst koffie gedronken bij Brasserie de Posthoorn en daarna de zeer interessante tentoonstelling van Alexine Tinne in het Haags Historisch Museum bekeken, hierna hebben nog even gezellig met elkaar geluncht in Paviljoen Malieveld, al met al een geslaagd uitje !

Een gezellig samenzijn van queens en vice-queens in Den Haag

vrijdag 2 november 2012

373.jpeg

Het was al weer enige tijd geleden dat er een Queenslunch heeft plaatsgevonden, dus heeft Queen van Laen tot Meerderveurt het initiatief genomen deze lunch weer nieuw leven in te blazen. Met een opkomst van 75 dames was het een zeer geslaagd samenzijn, de lunch werd begeleid door levende muziek en er werd zelfs een dansje gemaakt, helaas moesten we een tandje rug, maar de toon was gezet. Alle dames kregen een paars tasje en een glossy mee naar huis. Verder is afgesproken dat de volgende queenslunch in Dordrecht gehouden zal worden.

De laatste lunch op de Pier ?

zondag 14 oktober 2012

368.jpegOnze maandelijkse bijpraat lunch hebben voor een keertje gehouden op de Pier, aangezien het restaurant op de Pier definitief op 1 december zijn deuren sluit en aangezien wij als RHSS verschillende malen op de Pier hebben geluncht - o.a. op 1 januari met bitterballen en champagne - was het een (voorlopig ?) afscheid. De zee was bij dit afscheid zeer ontstuimig zodat het gevoel van op zee te zitten - erg aanwezig was. Wij hebben twee nieuwe dames mogen verwelkomen en verder het programma van de komende tijd met elkaar doorgepraat.

371.jpeg

370.jpeg367.jpeg366.jpeg369.jpeg

Een vrolijke groep op de Blauwe Tribune

dinsdag 18 september 2012

365.jpeg

 

Op aanvraag van een aantal chapters heeft onze queen voor de tweede maal prinsjesdag georganiseert - weliswaar met een wat kleinere groep als de vorige keer. De verzamelplaats was weer de Pofertjeskraam op het Malieveld waar wij ontvangen werden met koffie met oranje gebak. De pers was reeds aanwezig en er werden een aantal flitsen van ons gemaakt, verder werd onze queen geinterviewd door Hart van Nederland wat 's avonds om 22.30 uur zou worden uitgezonden. Dan was er ook een t.v.ploeg van Een vandaag aanwezig die ook een aantal flitsen heeft gemaakt en de queen op de tribune een interview heeft afgenomen. Precies om 11.15 zijn wij richting Blauwe Tribune gelopen en hebben daar geduldig gewacht tot 13.15 uur tot onze echte Koningin voorbij kwam. Het was een prachtig gezicht, de mannen met de uniformen, de paarden en natuurlijk Maxima en Prins Willem Alexander die uitgebreid naar ons gezwaaid hebben. Na een dik een uur de terugrit, hierna zijn met een groep dames bij Restaurant Poentjak een indische rijsstafel gaan eten. Iedereen was dik tevreden en ook voor wat betreft het weer hebben wij geluk gehad, een enkel spatje kon de pret niet drukken.

 

358.jpeg

 

357.jpeg

362.jpeg

363.jpeg

361.jpeg

Een warme bijpraat lunch bij Restaurant Gember

zondag 9 september 2012

356.jpeg

Het was al weer enige tijd geleden dat wij een "bijpraat" lunch hadden. De queen had een aantal suggesties om de komende maanden weer wat leuke aktiviteiten op touw te zetten. Deze aktiviteiten zullen op de agenda komen, de andere uitjes zal de queen apart rondmailen. Het was als vanouds weer supergezellig en heel warm op het terras van Gember !

Met een prachtige hoedenkraam op de Dag van de Hoed

zaterdag 8 september 2012

353.jpeg

 

Na het grote succes van de Dag van de Hoed in Buren, heeft Wageningen de handschoen opgepakt en organiseerde nu reeds voor de derde achtereenvolgende keer de Dag van de Hoed. Het is natuurlijk moeilijk om met dat beeldige plaatsje in de Betuwe te concureren, deze Dag van de Hoed heeft dan ook een heel ander karakter, veel kraampjes waar alles op gebied van hoeden, materialen, kleding etc. te koop is. Met Emmy van Hatdesign, Greetje en ondergetekende naar Wageningen getogen om daar hoeden en 2e hands Red Hat kleding te verkopen. Er was natuurlijk veel belangstelling voor de beeldig hoeden van Emmy, maar veel passen en fotograferen, wel gingen de kleine fascinators goed van de hand. Ook de kleding liep niet heel goed, enfin we hebben het gezellig met elkaar gehad en zoiets moet je gewoon een keertje proberen. 

354.jpeg

Een tikje culinair en een tikje cultuur tijdens een romantische grachtentocht

zaterdag 1 september 2012

349.jpeg

Al een paar maanden geleden had de queen een vooraankondiging van deze tocht door de Haagse Grachten gelezen, het leek haar ontzettend leuk, vooral ook omdat de Haagse Grachten niet echt zo bekend zijn. Negen dames vonden deze aktiviteit ook interessant en wij hebben dus op 1 september deze tocht gemaakt. Tijdens de tocht waren er allerlei optredens aan de wallekant, ook werden wij verwend met hapjes en drankjes. Bij de snacktent kwam er een touw met kistje naar beneden met bitterballen. En bij de Jeneverstokerij kregen wij kleine glaasjes te proeven. Kortom het was een superleuke tocht en we gaan zeker volgend jaar weer maar dan wel de hele boot vol red hatters !

351.jpeg

350.jpeg

Lustrum van de Novio Madams in een tropisch Nijmegen

donderdag 16 augustus 2012

345.jpeg

347.jpeg

346.jpeg

344.jpeg

Op uitnodiging van Queen Thea d'Or zijn we met 3 dames naar Nijmegen getogen waar wij om 12.00 uur in Restaurant de Waagh verwacht werden. Na een heerlijk kopje koffie - aangemonsterd op de pannenkoekenboot. Een prachtige tocht gemaakt die buitenlands aandeed, aan de oevers wilde paarden en buffels. Wij hebben ons gemend met een aantal andere chapters, zodat er weer wat nieuwe kontakten zijn ontstaan. Na de boottocht nog een laatste drankje, resumerend was het een zeer geslaagde dag !

Bezoek aan Varend Corso. Na regen kwam zonneschijn in de Lier !

zondag 5 augustus 2012

343.jpeg

336.jpeg

342.jpeg

340.jpeg

338.jpeg

335.jpeg330.jpeg

337.jpeg

334.jpeg332.jpeg

331.jpeg339.jpeg

Met 9 redhatsingles hebben wij het varend corso in de Lier bezocht. Het startpunt was bij Solextours in de Lier. Na met de Glazen Stad Ladies kennis te hebben gemaakt en koffie met appeltaart te hebben genuttigd, - wij waren daar op uitnodiging van de Glazen Stad Ladies - hebben wij plaats genomen in de Westlander, aanvankelijk moesten de parapluitjes de lucht in maar algauw brak er een heerlijk zonnetje door en konden de vestjes, jasjes en regencapes uit. Leen onze kapitein had na enig heen en weer gemanouvreer een prachtig plekje uitgekozen waar wij een fantastisch uitzicht op het prachtige landschap van het Westland hadden en ook het corso van verre konden zien aankomen. Aanvankelijk was het wat stil rondom ons plekje maar algauw kwamen op onze uiteraard supervrolijke boot veel kijkers af. Wij hebben genoten van het schouwspel, verder hadden de Glazen Stad Ladies heel goed voor ons gezorgd door met wijn en borrelhappen rond te gaan. 

 

Het was weer een supergezellige redhatdag en hierbij dank ik nogmaals de Glazen Stad Ladies voor deuitnodiging en organisatie !

Een hete flash mob in Arnhem

donderdag 26 juli 2012

Van de Arnhemse luitjes hadden wij een uitnodiging gekregen met een Flash Mob in Arnhem mee te doen, een aantal van ons vond het een leuk idee en zijn met z'n vieren met de trein naar Arnhem gereisd, het was een van de weinige mooie dagen van deze zomer, in Arnhem 28 graden ! Na een tijdje op een terras te hebben gezeten en wat andere chapters te hebben gesproken stonden er een aantal dames van de Arnhemse Luitjes op en begonnen 2 liedjes te zingen en de rest viel bij. Na ons gezang kwamen er hooligans uit Bulgarije om ons toe te zingen, een aantal dappere redhatters mengden zich onder de heren en hebben een dansje gemaakt, de sfeer werd echter dusdanig dat er een enorme politiemacht op het plein verscheen, alles verliep echter in goede harmonie er er was verder geen sprake van agressie. Na deze merkwaardige ervaring togen wij huiswaarts en hebben toch een gezellige dag met elkaar en andere chapters gehad.

Picnic op een terrasboot door de Haagse Beek

zondag 15 juli 2012

317.jpeg

Nadat de queen een aantal mogelijkheden had onderzocht, heeft zij gekozen voor een drijvend terras met als vertrekpunt Restaurant de Waterkant in het Westbroekpark. Het was een enorm risico met deze zeer regenachtige zomer, maar de weergoden waren ons goed gestemd zoals ook vorig jaar toen wij de enige droge dag in Clingendael waren. Om 11.00 uur regende het nog, maar op de boot was het reeds droog en konden we na een half uur al met blote armen ons in de zon koesteren. Het was een enige middag met onze versierde terrasboot, hadden enorm veel bekijks van de waterkant ! Geluidloos voeren wij door de Haagse Beek met als eindpunt de vijver bij het Indisch Monument, hierna weer richting Haringkade, ondertussen genietend van al het lekkers ! Empanada's, tortilla, kipkluifjes in ketjap marinade, meloen met ham, aardbeien met slagroom etc. etc., Lady Penelope Pimms had voor cupcakes in paars en rood gezorgd en verder nog een heerlijke aardappelsalade van Lady Rusticana.

327.jpeg

326.jpeg

 

324.jpeg

323.jpeg

322.jpeg

321.jpeg

320.jpeg

319.jpeg

325.jpeg

318.jpeg

Een creatieve dag in het hoedenatelier van Emmy Jaarsma (Hatdesign)

zondag 1 juli 2012

Zoals wij al eerder hebben meegemaakt was het weer een heerlijk dagje knutselen, met als resultaat beeldige fascinators en de aanzet tot prachtige hoeden. Emmy heeft ons kennis laten maken met de kunst van het hoeden en fascinators maken. Het was supergezellig en supercreatief !

314.jpeg

313.jpeg

 

311.jpeg

310.jpeg

 

Uit de wind en in de zon bij strandtent Summertime !

zondag 17 juni 2012

305.jpeg

 

Zondag 17 juni had een van onze leden gereserveerd bij de strandtent Summertime, alhoewel de weerberichten ongunstig waren, hadden wij ontzettend veel geluk en was het droog en zonnig, wel veel wind maar wij konden windvrij zitten, zodat wij onze hoeden konden ophouden. Wij hebben uiteraard Berndien van harte verwelkomt, na haar fietstocht naar Santiago de Compostella, en verder Elena als nieuw lid begroet. Wij hebben heerlijk geluncht en Summertime was zo bijzonder aardig geweest om ons 50% korting te geven ! Wij komen dus zeker een keertje terug (niet voor de korting !).

309.jpeg

 

308.jpeg

306.jpeg

 

307.jpeg

 

Een supergezellige lunch op een stralende meidag !

zondag 20 mei 2012

303.jpeg

Alhoewel het een stralende dag was, hebben wij toch bij Restaurant Gember binnen geluncht, de weersvoorspelling was nogal wisselvallig geweest en moest de queen de knoop doorhakken. Niettemin was het een zeer geslaagd samenzijn en hebben we na de lunch en voor de lunch toch heerlijk buiten kunnen zitten. De opkomst was heel prima en iedereen zag er beeldig uit ! De queen deed verslag van haar bezoek - met vice queen Hildemarij - aan de Zeermeerplussen - en haar bezoek aan de High Tea van de Limbostars in Grathem, waar zij samen met Iris acte de presence heeft gegeven. Verder deed de queen verslag van de reis van onze dappere Berdien die nu al ongeveer op helft van haar fietsreis naar Santiago de Compostella is. Als laatste wordt afgesproken de eerstvolgende lunch te houden in strandtent Summertime op 17 juli, Greetje zal dit uitje regelen.

302.jpeg

 

Onze Lady Elzbeth met zelf gepimpte hoed !

Een koninklijke high tea in Limburg bij de Limbostars

donderdag 10 mei 2012

Zoals ieder jaar organiseert Queen Annette een high tea voor genodigden uit het hele land. Deze keer was de high tea in Grathem in en om een beeldschoon kasteel. Helaas zat het weer niet echt mee, toch konden het kasteel en de tuinen bezocht worden. Onze queen was met Iris en de queen van Breukelen naar het verre zuiden getrokken, na deze high tea volgde een logeerpartij en een heel rustiek hotelletje waar wij ons getrakteerd hebben op uiteraard asperges !

304.jpeg

Traditiegetrouw op 2e Paasdag naar de Keukenhof

maandag 9 april 2012

299.jpegDe weersvoorspelling was slecht en daardoor hadden er wat dames afgezegd, maar toch met een gezellig klein groepje naar de Keukenhof, zoals de queen al jaren doet om daar de modeshow mee te maken en wat moet je anders op zo'n dag ! Na een kopje koffie in het koffiehuis op naar de Keukenhof, door het slechte weer was er geen file en troffen wij de dames uit Noordwijk in de Willem Alexanderhal, na de modeshow nog wat rondgekeken en uiteraard veel moeten poseren voor Paastouristen overal vandaan, Canada, Frankrijk, Chili etc. Het was geen weer om het park te bezoeken en de hoedenparade was dan ook afgelast. Bij een klein restaurantje, gevestigd in het oude stationnetje van Lisse hebben we nog wat geborreld en nagepraat.

300.jpeg

301.jpeg

Met de funny daffodils hun 5-jarig bestaan gevierd met een jeu de boule tournooi

zaterdag 31 maart 2012

297.jpeg

 

Van de queen van de Funny Daffodils kregen wij een uitnodiging om hun 5-jarig bestaan mee te vieren. Na de ontvangst met koffie en appeltaart en nadat wij het lied "niet zeuren niet kniezen"hadden gezongen, werden wij in groepjes verdeeld om te gaan jeu de boulen. De meesten van ons hadden dit nog nooit gedaan maar Lady Godiva won de derde prijs en onze Freule Greetje notabene de eerste prijs, wat een prachtig resultaat, en wat was het leuk. In de pauze werd er een heerlijke lunch geserveerd en na de lunch was er plaats voor "kakelbont"een ontzettend geestig georganiseerd spelletjesfestijn, we hebben enorm gelachen, dit was een echt Red Hat Evenement, dank aan de organisatie van de Funny Daffodils !

296.jpeg

295.jpeg

294.jpeg292.jpeg

Op de eerste lentedag viering Queens verjaardag in Amerongen

zondag 11 maart 2012

291.jpeg

Deze eerste lentedag hebben wij queens verjaardag gevierd in en rondom Kasteel Amerongen. Na een gezellige koffie met appeltaart met slagroom en nadat de queen het gezamenlijke kado had gekregen, hebben we het kasteel bezocht waar een installatie vertoond werd van Peter Greenaway, in alle zalen, kamers, keuken, waskamer, etc. waren taferelen te zien hoe er rond midden 1800 gewoond en geleefd werd, na deze koude maar zeer interessante bezichting hebben we nog een broodje met elkaar gegeten en veel gelachen, een afsluitend drankje bij Gember om er zeker van te zijn dat alle CPC afzettingen voorbij zouden zijn, gingen we allen voldaan huiswaarts.

287.jpeg

 

288.jpeg

289.jpeg

290.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een chique lunch bij onze nieuwe vice queen

zondag 19 februari 2012

279.jpeg

 

 

Tijdens een lunch bij Hildemarij thuis is Hildemarij officieel - door Queen Van Laen tot Meerderveurt - benoemd tot vice queen. Onze vice queen had een hele sfeervolle tafel gedekt waar wij met 12 ladies hebben genoten van een heerlijke lunch. Door de queen werd nog een rode hoed verloot die door ons nieuwe lid Christina werd gewonnen. Het was een ontzettend gezellige middag en voor herhaling vatbaar !!

286.jpeg

 

Een risicolle tocht naar Arnhem

zaterdag 4 februari 2012

278.jpeg

Omdat Emmy in Parijs als "Designer of the Year 2012" is uitgeroepen had zij een uitnodiging gekregen om op deze beurs een presentatie te houden. Na een risicolle tocht door een prachtig besneeuwd landschap veilig gearriveerd in Arnhem. Emmy werd hartelijk ontvangen door "hoedencollega's" en hield een mooie power point presentatie. Omdat het weer een risicovolle faktor was zijn wij hierna snel huiswaars gekeerd en zijn zonder problemen weer in het Haagje teruggekeerd.

Eerste lunch in het nieuwe jaar !!

zondag 15 januari 2012

277.jpeg

Tijdens de lunch zijn wij benaderd door dhr. T. Knol die graag een foto van onze groep wilde maken, zie hierboven het prachtige resultaat !!!!

Deze eerste lunch in het nieuwe jaar was weer een groot succes, eerst hebben we met een aantal dames het Gemeente Museum bezocht om de tentoonstelling XXS te bezoeken. Twee red hatters van het chapter Breukelen waren onze gasten. We hebben een aantal afspraken gemaakt voor het programma van de komende tijd, zie agenda !!

276.jpeg

 paars en rode onderdanen !!!

Oliebollen, bitterballen en champagne op de pier !!

zondag 1 januari 2012

273.jpegVoor de 2e keer zijn we met een groepje dames die nieuwjaarsduik gaan bekijken in Scheveningen. Het was weer een overweldigend spektakel, maar aangezien wij toch dames van een bepaalde leeftijd zijn, toch maar niet uit de kleren gegaan !! Nee dan liever aan de bitterballen en champagne op de pier ! Het was weer een ontzettend gezellig begin van 2012 en wij hopen dat volgend jaar meer dames ons voorbeeld zullen volgen !

266.jpeg

269.jpeg

 270.jpeg

268.jpeg

 

Een gezellige kerstborrel bij de queen thuis

woensdag 21 december 2011

262.jpeg263.jpegNa de agenda's getrokken te hebben bleek de 21e december de meest geschikte datum voor ons jaarlijks kerstsamenzijn. Vorig jaar konden we nog aan tafel dineren maar nu de groep wat uitgebreider is geworden, hebben we gekozen voor een kerstborrel, dit ook om de queen geen kerststress te bezorgen ! We hebben genoten van elkaars hapjes en natuurlijk veel gelachen en last but not least gedanst !

265.jpeg

264.jpeg

Pakjesavond bij de queen thuis met hoog bezoek !

maandag 5 december 2011

261.jpeg

Al jaren was het de wens van de queen om weer eens een ouderwets sinterklaasavondje te vieren. Eindelijk was het afgelopen 5 december zover en waren er 8 redhat ladies ook in de stemming om met elkaar het surprise spel te spelen. Na de pakjes in de rieten wasmand te hebben gedeponeerd kon het feest beginnen, nadat we natuurlijk eerst van het sinterklaas lekkers en de bischopswijn hadden genoten, de stemming zat er goed in, helemaal toen er nog een verdwaalde zwarte piet aanbelde, al met al een zeer geslaagde avond en we hebben  afgesproken dit volgend jaar weer te organiseren.

259.jpeg

De eerste kerstfair van de Red Hat Society in Den Haag

zondag 27 november 2011

Fotoreportage van de kerstfair hier

222.jpeg

In het Carlton Ambassador Hotel te Den Haag wordt de 1e Red Hat Kerstfair gehouden. Vanaf 11.00 uur zijn de deuren geopend. Er zal tijdens de ochtenduren koffie/thee met allerlei heerlijkheden geserveerd worden, tijdens lunchtijd worden er luxe sandwiches geserveerd, e.e.a. wordt tijdig bijgevuld, dus voor iedereen ruimschschoots voldoende ! De totale kosten zijn 30 euro ! Tijdens deze fair, waar allerlei kerststalletjes zullen zijn waar artikelen worden verkocht, zoals 2e hands red hat kleding/assecoires/hoeden etc., verder nieuwe hoeden en fascinators, allerlei red hat kerstartikelen, kersttaarten en kransen, luxe schortjes, sieraden, etc.etc., zal er een modeshow gelopen worden met eigengemaakte hoeden, deze hoeden zijn gemaakt onder leiding van Emmy Jaarsma in haar hoedenatelier. Verder is er een modeshow van couturiere Hildemarij Bertholee. Ook zal er een fascinator workshop plaatsvinden onder leiding van Emmy Jaarsma, deze is ook bij de prijs inbegrepen, alleen het materiaal dient betaald te worden. Verder is Antonia della Rosa aanwezig om u de hand te lezen. Als laatste zal er een enorme loterij zijn met prachtige prijzen w.o. een prachtige hoed !! Als laatste zij vermeld dat alcoholische dranken apart afgerekend dienen te worden.

250.jpeg

Fotoreportage van de kerstfair hier

300 dames op de Eerste Red Hat Kerstfair in het Carlton Ambassador Hotel

zondag 27 november 2011

Na een voorbereiding van 10 maanden was het dan eindelijk zover, vanuit het hele land kwamen de red hatters naar Den Haag om deel te nemen aan de Eerste Red Hat Kerstfair, de zalen van het Carlton Ambassador Hotel zagen er schitterend uit mede doordat de dames met hun kraampjes voor een sfeervolle, kerstachtige sfeer hadden gezorgd. Tot 12.30 uur was er gelegenheid voor de aanwezigen de kraampjes te bekijken, een kopje koffie te nuttigen en andere red hatters te begroeten. De officiële opening was om 12.30 uur verricht door Queen van Laen tot Meerderveurt, direkt hierna ging de modeshow van start, het eerste deel waren de dames van de Vlietland Vlinders, de Singles en Noordwijk Seaside, aan de beurt om hun eigenmaakte hoed te showen, het tweede gedeelte kwamen de hoeden van Emmy Jaarsma - die pas in Parijs een global award heeft gekregen - als designer van het jaar 2011 !!Na een korte pauze was het de beurt aan Hildemarij Bertholée met haar creaties. Na de modeshow was het tijd voor de lunch en werden er sandwiches en broodjes geserveerd, het programma na de lunch bestond uit de mogelijkheid je hand te laten lezen door Antonia della Rosa, het liep storm bij haar, maar zij heeft getracht zoveel mogelijk dames aan bod te laten komen, verder was er de mogelijkheid met je chapter op de foto te gaan met de kerstman - die als mystery guest in het programma stond. Ook was er natuurlijk veel belangstelling bij de tafel van Emmy Jaarsma die een fascinator zelfmaak pakket verkocht, met enige uitleg van haar kant kan men zelf een beeldige fascinator maken. De tombola die al vanaf 11.00 uur stond opgesteld was binnen de kortste keren uitverkocht, Queen Bold Frivaola Pea had haar best gedaan en 400 kado'tjes gemaak!!!!

Als sluitstuk was er de loterij, er waren 38 mooie prijzen, voor elk wat wils. Moe doch voldaan heeft de organisatie nog een wijntje gedronken in de hotelbar.

256.jpeg

254.jpeg

253.jpeg

258.jpeg

 

Een werkbespreking tijdens een gezellige lunch in restaurant Gember

zondag 13 november 2011

Als vanouds weer een tafel in restaurant Gember waar wij 3 nieuwe red hatters konden begroeten. Wij hebben de agenda en het draaiboek van de kerstfair besproken zodat iedereen op de hoogte is van wat er op deze dag speelt. Verder heeft queen Monique aanwezige dames gevraagd wie er geinteresseerd is in het suprise spel op Sinterklaasavond, er moeten er minimaal 6 zijn, er was veel interesse, dus dit gaat in ieder geval door.

249.jpeg

248.jpeg

 

Noordermarkt, aan de Amsterdamse grachten en de 9straatjes

zaterdag 8 oktober 2011

247.jpeg

Met een klein groepje op een prachtige herfstdag zijn wij met elkaar naar de Noordermarkt gelopen waar wij de beroemde appeltaart hebben gegeten (die van Bill Clinton !!). Na een wandeling over de Noordermarkt en een kijkje in 2 beroemde cafés, richting 9 straatje over de Prinsengracht. Tegen lunchtijd beland bij Café, brasserie Molepad, waar wij een prachtige plaats op het terras hadden en genoten hebben van alles wat daar voorbij vaart. Na de lunch zijn de queen en Lady Godiva afgehaakt en in een overvolle tram richting CS. Het was een zonnig en geslaagd dagje Amsterdam !

Met een klein groepje Vlietland Vlinders en Singles naar Prinsjesdag

dinsdag 20 september 2011

244.jpeg

 

Na het grote succes van vorig jaar besloten wij met een klein groepje te gaan wandelen langs de route van de Gouden Koets. De weersverwachtingen waren niet bepaald gunstig en veel dames hebben dan ook de dag ervoor besloten de gok niet te wagen. Na een klein buitje in de ochtenduren, viel het allemaal reuze mee. Na de koffie in de poffertjeskraam op het Malieveld zijn wij gaan wandelen richting Korte Voorhout, we werden meteen geattacqueerd door verschillende t.v. ploegen en een heleboel fotografen. Voor T.V. West moesten wij een koningsmantel aantrekken en zeggen wat wij de koningin als boodschap mee wilde geven, verder een interviewtje met RTL4 en wat onaardige opmerkingen van POW nieuws. Hierna hebben we een plekje langs de route gevonden en gewacht tot de Gouden Koets voorbij kwam. Na nog een wijntje en een broodje bij Hathor op het terras was het weer gedaan met Prinsjesdag 2011. Het was een zeer geslaagde dag en hebben genoten van de belangstelling !

De geplande lunch op het terras van het Kurhaus kon helaas niet doorgaan !

zondag 11 september 2011

De bedoelde zonnige lunch op het terras van het Kurhaus kon helaas niet doorgaan omdat de (zomer) weergoden het deze zomer laten afweten, desalniettemin hebben wij met elkaar op de pier een zeer gezellige lunch gehad en twee nieuwe redhatters kunnen begroeten !!

 

 

242.jpeg

 

hoe een regenachtige zondag een vrolijke en inspirerende dag werd

zondag 28 augustus 2011

Op deze zeer regenachtige zondag hebben wij met elkaar een heerlijke dag gehad. Wij hebben genoten van het hoedenatelier van Emmy Jaarsma en waren allemaal heel geinspireerd om een fascinator te maken !!!

236.jpeg

231.jpeg

 232.jpeg

Een vrolijke lunch bij de queen in de tuin !

zondag 14 augustus 2011

227.jpeg

De hele week regen gehad en weer hadden wij geluk want deze zondag was het prachtig weer. De queen feliciteerde Lady Godiva die op 8 augustus jarig was geweest ! Nadat iedereen een kopje koffie had genuttigd en er een uitgebreid interview was afgenomen door een medewerkster van Regio Ned, konden we eindelijk aan het buffet van de queen beginnen ! Het was een zeer gezellige en vrolijke middag.

226.jpeg

224.jpeg

223.jpeg

 http://www.redhatsinglessociety.nl/edit-i.php?229229.jpeg

 230.jpeg

Een zonnige lunch in een nat Scheveningen !

zondag 17 juli 2011

220.jpeg

218.jpeg

 

219.jpeg

Op deze zeer regenachtige zondagmiddag hebben wij van een heerlijke zonnige lunch genoten, japans met een spaanse twist ! Drie redhatters van de Seaside Angels waren hierbij aanwezig en verder één nieuwe redhatter van de singles society. Het was al met al een zeer gezellige lunch waar een aantal afspraken voor de komende tijd zijn gemaakt.

Antonia della Rosa en Queen van Laen tot Meerderveurt hebben een cruise gemaakt

zondag 3 juli 2011

216.jpeg

Op 3 juli zijn Antonia della Rosa en Queen Van Laen tot Meerderveurt in Rotterdam op de Rijndam gestapt om een fantastische cruise te maken naar de Noorse fjorden. Na uitgezwaaid te zijn door veel enthousiaste red hatters het zeegat uitgevaren. De eerste dag op zee was rustig en prima weer, de tweede dag in Bergen waar we excursies hebben gemaakt, de volgende stop was Alesund, een centrum waar na een brand begin 1900 veel Art Deco huizen zijn gebouwd. Na wat rondgelopen te hebben en een lekker Noors kopje cappucino weer aan boord. Aan boord genoeg te beleven afgezien van de heerlijke maaltijden allerlei workshops en natuurlijk de sportafdeling, sauna, zwembad, bibliotheek, casino etc. Iedere avond om 19.30 een drankje in de Ocean bar waar een gezellig muziekje er voor zorgde dat de beentjes van de vloer gingen. In het "crowsnest" prachtige luchten en natuurlijk een heel mooi uitzicht op de fjorden. Al met al een prachtige reis waar we veel gelachen, gedanst en genoten hebben van de prachtige natuur !

211.jpeg

210.jpeg

schildersworkshop bij Mieck, de lunch is bij de queen thuis

zaterdag 25 juni 2011

 

Lady Anne of Arc, Lady Penelope Pimms, Antonia della Rosa, Lady Godiva en last but not least Queen van Laen tot Meerderveurt, hebben bij Mieck een hele gezellige en leerzame workshop schilderen gehad. De opdracht was ; neem een foto van jezelf me rode hoed mee en probeer daar een schilderij van te maken. Mieck had alles perfekt voor elkaar en gaf ons eerst wat aanwzijgen en voorbeelden van stromingen in de schilderkunst. Na 2 uur zeer intensief gewerkt te hebben, was er een lunch bij de queen thuis, een tafel met heerlijkheden deed zich goed smaken, maar iedereen wilde snel weer aan de slag. Om ongeveer 16.00 uur waren we klaar en hadden allemaal een totaal ander werk gemaakt, we waren voldaan en tevreden over het resultaat en iedereen vond deze workshop voor herhaling vatbaar !!

open tuinen dag bij de queen thuis

zaterdag 18 juni 2011

Voor de 2e keer doet de queen mee aan het evenement "struinen door haagse tuinen". Op zaterdag 18 juni waren de Vlietland Vlinders als eerste bezoekers in haar tuin. Geassisteerd door enke mede redhatsingles heeft de queen meer dan 300 bezoekers in haar tuin mogen ontvangen.

Dejeuner sur l'herbe in zonnig Clingendael

zondag 12 juni 2011

190.jpeg

Äangezien er een lichte voorkeur voor de picnic in Clingendael was - het was of de picnic of naar Lady's Day in Middachten - heeft de queen donderdag besloten de picnic door te laten gaan, zaterdag was het 's ochtends nog ontzettende nat, maar zoals de weersvoorstelling had gezegd aan het eind van de dag klaarde het op en op zondag was het prachtig weer met af en toe een wolkje, prima weer voor een culinaire picnic !

Om 09.00 uur heeft de queen Antonia della Rosa al thuis opgehaald om de picnictafel in CLingendael bezet te houden, deze tafel is in het weekend zeer in trek, staat op het mooiste veld van Clingendael en bovendien niet te ver van het theehuis voor eventueel een sanitaire stop of nog een laatste bezoek aan de Japanse tuin. Om 12.30 was iedereen aanwezig en konden wij het glas met Prosecco heffen en 2 nieuwe leden verwelkomen ! Het aanbod van lekkernijen was enorm, het ene nog lekkerder dan het andere, wij hebben van 12.30 tot ongeveer 15.00 uur zitten smullen en moesten met een doggy bag (in de vorm van alufolie) naar huis. De queen heeft nog gesmikkeld van de kippepootjes, de eigenmaakte quiche en de heerlijke cupcakes !! Al met al een fantastisch leuke dag voor herhaling vatbaar !!

Bijpraat lunch

zondag 15 mei 2011

185.jpeg

Zondag 15 mei hadden wij weer onze maandelijkse "bijpraat" lunch, de queen heeft de agenda doorgesproken met de ladies en bijgepraat over de kerstfair die op 27 november gehouden wordt, voor meer gegevens zie "nieuws"van de queen. Verder waren er twee dames van de chapter Noordwijk aanwezig die zich hadden aangemeld als "buitenlid", verder was aanwezig Bianca die kwam kennismaken met de queen waarmee zij een hut deelt op de fjordencruise, al met al weer een hele gezellige middag, waarbij alle aanwezigen op de hoogte zijn gebracht van het komende programma van de Red Hat Singles Society.

184.jpeg

 

Een rode zee van hoedjes door het centrum van Zwolle

donderdag 21 april 2011

173.jpeg

Lady Penelope Pimms, Antonia della Rosa en Queen van Laen tot Meerderveurt hebben op 21 april de jaarlijkse conventie in Zwolle bezocht. Het was een hele volle "rode hoeden" trein, zelfs de conducteur van de trein waarschuwde de dames met de rode hoedjes bij het volgende station (Zwolle) uit te stappen. Het was een vrolijke boel en de stemming zat er goed in. Aangekomen in Zwolle vormde 450 rode hoedjes een enorme sliert door het centrum van het oude Zwolle, het was een geweldig gezicht en zelfs het verkeer werd stopgezet om al dit vrolijks te laten passeren. Uiteindelijk aangekomen bij Theater Odeon waar deze dag zich zou afspelen, na een kopje koffie bemachtigd te hebben, begon het programma in de theaterzaal, aangezien de queen de grootste hoed op had van iedereen, waren wij gedwongen helemaal achterin de zaal plaats te nemen. De dames uit Zwolle hadden allemaal een paars pak gemaakt met leerlingen van de mode akademie, verder trad er nog een dichteres op, hiena pauze en lunch. Na de lunch een hilarisch cabaret, al met al een zonnige en vrolijke dag !!

172.jpeg

Hoedenshow op 15 april

vrijdag 15 april 2011

 

171.jpegOp vrijdag 15 april zijn met een groepje van zes dames naar de Fair aan de Maas geweest, het was een zonovergoten dag, hebben genoten van de hoeden- en modeshow, de queen heeft meegedaan met :"wie heeft de mooiste (zelfgemaakte) hoed".  Wij trokken veel bekijks en vooral voor onze nieuwe leden was het een bijzondere ervaring. Door RTL4 is er gefilmd, het evenement zal op 15 mei of 21 mei worden uitgezonden.

Bijpraat lunch

zondag 27 maart 2011

 

166.jpegZondag 27 maart zijn we weer bij elkaar geweest om de agenda voor de komende tijd te bespreken en nieuwe leden te verwelkomen, Anke is er als laatste red hatter bij gekomen, dus nieuwe leden zijn nu: Ria, Nel, Heleen en Anke, Hildemarij en Erika hebben wij al sinds begin van dit jaar in ons midden. Het was een heerlijke zonnige middag en hebben de agenda doorgesproken, die in het overzicht aan gepast zal worden. Al met al een geslaagde middag die voor herhaling vatbaar is.163.jpeg

Een dagje Amsterdam !!

zaterdag 12 maart 2011

155.jpeg

 

Zaterdagmorgen 12 maart hadden wij afgesproken in de hal van het C.S. in Den Haag, na een beker cappucino gekocht te hebben, met z'n vijven de trein in. In Amsterdam de tram gepakt naar de Munt. Het was al meteen raak, zwaaiende meisjes vanuit een rondvaartboot, die gefilmd werden - wij dus ook. Hebben koffie gedronken in de Kalvertoren met prachtig uitzicht over Amsterdam. Hierna via de Utrechtsestraat naar de Albert Cuyp, uiteraard op de Albert Cuyp weer veel bekijks en hebben veel rode en paarse assecoires kunnen kopen, hierna heerlijk in het zonnetje op een terrasje, waar natuurlijk ook weer veel bekijks was. Het volgende onderdeel was een lunch in het Americain, dit ging niet door aangezien Tedje (hondje van de queen) niet naar binnen mocht. Uiteindelijk fantastisch geluncht in Stanislawski, een nieuwe restaurant in de oude entree van de Stadsshouwburg, het was een heerlijke (culinaire) en sfeervolle afsluiting ! Wij hebben besloten de 9 straatjes en nog een keer een kroegentocht een andere keer te doen !

Een zonnig weerzien met oude queens en kennismaking van nieuwe queens

vrijdag 4 maart 2011

151.jpeg

In stijl verkleed veel bekijks in Venetie

zaterdag 26 februari 2011

133.jpeg 

 

Op 26 februari vlogen Queen van Laen tot Meerderveurt en Atonia della Rosa naar Venetie om daar het carnaval mee te maken. Na aankomst en inchecken Hotel Rialto, heerlijk geluncht op de beste plaats in Venetie, nl. langs de Canal Grande t.o.v. de Rialto brug, het was heerlijk weer, dus konden wij de parade van venetianen en touristen aan ons voorbij zien trekken. Al heel wat prachtig uitgedoste italianen, het was een feest voor het oog. De volgende dag hebben wij onszelf in de menigte gemend als resp. een victoriaanse amazone en een sprookjesfee. Wij hadden zeer veel bekijks en moesten vaak stil blijven staan om gefotografeerd te worden, bij het St. Marcoplein zijn wij in een gondel gestapt en heeft Antonia della Rosa een prachtige aria gezonden, wat natuurlijk niet onopgemerkt is gebleven, op de bruggetjes van de smalle grachten hielden de mensen stil om ons te bewonderen en te fotograferen. Om 12.00 uur was de officiële opening van het carnaval op het St. Marcoplein, drommen venetianen en touristen wilden dit spektakel van dichtbij meemaken. Met veel moeite konden wij eindelijk voetje voor voetje een beetje uit de massa komen en vonden wij een heel leuk restaurantje waar wij heerlijk hebben gegeten en gedronken en ook weer veel bekijks hadden. De volgende dag hebben wij nog een bezoek gebracht aan Murano en Burano, moe maar voldaan keerden wij maandagavond huiswaarts. Het was een fantastische ervaring !

160.jpeg

Verrassingslunch met italiaans tintje

zaterdag 12 februari 2011

 

 

126.jpegOp 12 februari hebben wij elkaar om 11.00 uur bij La Galleria op het Kurhausplein ontmoet, hierbij was Erika aanwezig als eerste pink hatter. Antonia della Rosa had een aspsirant redhatter meegenomen en ook Hildemarij had een vriendin meegenomen die interesse heeft om zich in de toekomst bij ons te voegen. Na kennis gemaakt te hebben, had de queen een verrassing en togen wij naar de Palace Promenade, bij Sabon werden wij verwelkomt met champagne, waarna wij een heerlijke handscrub ondergingen, met een kortingsbon van 5 euro konden wij ook nog iets leuks uitzoeken, heerlijk geurend en met zachte handen gingen wij met elkaar naar Restaurant La Galleria voor een italiaanse lunch, tijdens de lunch was er een operazanger die zorgde voor een echte italiaanse sfeer. Al met al een heerlijke en geurige zondag.

127.jpeg129.jpeg130.jpeg128.jpeg

Met de Vlietlandvlinders naar het modemuseum

vrijdag 28 januari 2011

Op 28 januari had Queen Marianne van de Vlietland Vlinders ons uitgenodigd om mee te gaan naar Antwerpen om de tentoonstelling van Stephen Jones in het modemuseum te bezoeken. Het was een prachtige tentoonstelling, waarbij door de hoedenmaaksters onder ons weer veel inspiratie is opgedaan.

Bijpraat lunch

zondag 9 januari 2011

97.jpeg

Onze eerste lunch in het nieuwe jaar was voor de broodnodige variatie in het Kurhaus, niet in de grote zaal, waar je verplicht bent om uitgebreid te lunchen, maar in de serre, waar je prachtig uitzicht op zee hebt ! Wij hadden een prima tafeltje en iedereen kon kiezen voor een hapje en of drankje. Wij hadden een nieuwe red hatter in ons midden en Hildemarij heeft zich uitgebreid aan ons voorgesteld. Wij hebben haar van harte verwelkomt en hopen op een gezellige toekomst met elkaar. Hierna had de queen nog wat mededelingen m.b.t. het komend jaar. Er is in ieder geval afgesproken om 30 januari bij de queen thuis te komen (om 12.30) om bij een kopje koffie en een broodje met Antonia te gaan oefenen voor ons toekomstig optreden. Iedereen is vrij hieraan deel te nemen, wel vindt de queen het prettig te horen wie er de 30e meedoet. Verder spreken wij af voor a.s. donderdag en gaan met z'n vieren naar een theaterdiner. Nogmaals wijst de queen erop dat de vaste lunch iedere 2e zondag van de maand is en verzoekt iedereen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Verder heeft zij al het een en ander op de agenda voor 2011 staan en komt hier de volgende lunch op terug bijv. kookworkshop, dagje Brugge/Gent, uitnodiging van chapter Emmen om een dagje te gast te zijn, plus varen met het antieke zeilschip de Esmeralda en last but not least een dagje Amsterdam, de queen heeft hier heel lang gewoond en zal een programma voor elk wat wils voorbereiden.

Wij gaan met rode hoed meedoen aan de beroemde Nieuwjaarsduik !!

zaterdag 1 januari 2011

85.jpegNa veel afmedingen vanuit het hele land, de meeste redhatters vonden de weers-omstandigheden te bar, toch nog met een groepje van 5 redhatters afgesproken bij La Galleria in Scheveningen. Helemaal uit Emmen kwamen Gea en Greet om de nieuwjaarsduik in Scheveningen mee te maken. Na een kopje koffie togen Anontia della Rosa, Barones Dolce Vita, Gea en Greet en natuurlijk Queen van Laen tot Meerderveurt naar de boulevard, waar het al heel druk was, wij hebben besloten af te zien de nieuwjaarsduik letterlijk te nemen, maar wel even de zee aan onze voeten c.q. laarzen gevoeld. Na de duik zijn wij gezamenlijk naar het restaurant op de pier gelopen en hebben het nieuwe jaar ingeluid met bitterballen en champagne, met uitzicht op zee !! Hierna een lange wandeling gemaakt richting binnenhaven waar wij nogmaals wat gegeten en gedronken hebben. Het was een prachtige dag met veel zon en een heel goed begin van 2011 !!

Wij maken met elkaar het kerstdiner

dinsdag 21 december 2010

76.jpegOp dinsdag 21 december hadden wij afgesproken bij de queen thuis om ons kerstdiner te houden. Na eerst een kerstwijntje gedronken te hebben zijn wij aan tafel gegaan en hebben als eerste genoten van he voorafje van Sophia; heerlijke gamba's in truffelolie, hierna de mosterdsoep van Willemien, Rinie had voor een Griekse salade gezorgd en onze queen Monique het hoofdgerecht bestaande uit; varkenshaas in rode wijnsaus met cranberry, aardappelgratin, courgettequiche en gemengde groenten, als toetje had Antonia heerlijke franse minitaartjes meegebracht en als laatste bij de koffie kerstchocolaatjes en natuurlijk niet te vergeten de wijn van Monique T.

Het was een supergezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar !!

Dickenssfeer in Deventer

zaterdag 18 december 2010

169.pngEmmy, haar dochter Femke en Queen van Laen tot Meerderveurt zijn dagenlang beziggeweest om in Dickens tenue zich te vertonen in Deventer. Al jarenlang wordt in het Bergkwartier een waar Dickensschouwspel georganiseerd. Voor Queen van Laen tot Meerdergveurt was het de tweede keer, maar zij heeft nu weer net zo genoten als de eerste keer, weer hadden wij veel bekijks en moesten vaak stilstaan voor een "fotoshoot". De sfeer was weer geweldig, sneeuw, koud en donker, helemaal Dickens !!

 

 

 

 

 

 

 

Verwelkomen Antonia

zondag 14 november 2010

67.jpeg 

Afgelopen zondag hadden wij weer onze maandelijkse "bijpraat" lunch, alle leden uit Den Haag waren aanwezig; Lady Knighthurst, Lady Chatterly, Lady Dolce Vita, Barones de Witte Uil en Queen van Laen tot Meerderveurt.

Wij hebben een nieuw lid (Antonia) kunnen verwelkomen, wij hebben haar bijgepraat over onze chapter en over de Red Hat Society in het algemeen. Antonia kwam met een ontzettend leuk idee om een soort van Cliniclowns voor ouderen te gaan opzetten. Iedereen vond het een reuze leuk en zinvol idee, Antonia gaat e.e.a. uitwerken en neemt kontakt met Monique op hoe wij het gaan opzetten.

De eerstvolgende afspraak is een kerstdiner op 21 december bij de Queen thuis.

Chique Indische lunch bij Garoeda

zondag 31 oktober 2010

64.jpeg

Het was geen gemakkelijk karwei maar eindelijk is het dan toch gelukt om 6 dames bij elkaar te krijgen voor deze chique Indische lunch, in het beroemde restaurant Garoeda op de Kneuterdijk in Den Haag.

Op het Centraal Station troffen wij elkaar en zijn gezamenlijk (queen van Wageningen, 2 Bossche ladies plus Chiara en queen van Laen tot Meerderveurt) naar de Kneuterdijk gewandeld. Het was prachtig weer en hadden mooi uitzicht op het winkelend publiek in 't Haagje, ook het winkelend publiek had oog voor onze paars met rode oufits en werden weer veel op de gevoelige plaat gezet. Al met al een gezellige middag onder het genot van een heerlijke rijsttafel. 

Een gezellig dagje naar Antwerpen.

zondag 17 oktober 2010

Wij gaan met de trein naar Antwerpen bezoeken wat touristische sites en verder is er natuurlijk tijd om te shoppen en wat te eten en te drinken.

Een stralende dag in oktober

zondag 10 oktober 2010

58.jpegMet een heel klein groepje hebben wij zondag 10 oktober geluncht en wat afspraken vastgelegd voor de toekomst. Wij hebben afgesproken om niet naar Antwerpen maar voor de kerstsfeer te proeven naar Gent zullen gaan, verder hebben wij nogmaals afgesproken iedere 2e zondag in de maand bij elkaar te komen, voor de lunch of eventueel een andere aktiviteit.

Prinsjesdag 21 september door Queen van Laen tot Meerderveurt

dinsdag 21 september 2010

250 rode hoedjes

 

 Al in maart kreeg ik (Queen van Laen van tot Meerderveurt/Monique) het idee om de tribune op Prinsjesdag rood te kleuren, het leek mij enig om een hele tribune rode hoedjes te zien zwaaien naar de gouden koets ! Dus werd er een aankondigingsbrief het land ingestuurd, de reakties stroomden binnen, het was erg spannend, veel kontakt met de VVV, ik begon voorzichtig met 100 tribuneplaatsen te bestellen. Heb nu eind augustus afgerond met de VVV en we zitten met 250 rode hoedjes op de tribune. Na de eerste inventarisatie  - op zoek naar een locatie waar we van te voren een ''oranje"koffie" kunnen drinken. Veel interessante locaties waren helaas al volgeboekt (Hotel des Indes en Kunstenaarssocieteit Pulchri), gelukkig was er bij Paviljoen Malieveld nog plaats voor 100 rode hoedjes. Een uitstekende locatie, 5 minuten lopen van de trein en onder het Malieveld een grote parkeergarage. Wij verzamelen daar rond 09.15 en om 09.30 wordt de koffie geserveerd, om 10.30 moeten wij daar uiterlijk vertrekken aangezien er een andere reservering is. Wij verzamelen dan op het Malieveld met andere redhatters die niet naar de koffie komen i.v.m. de tijd, wij gaan uiterlijk om 10.50 weg en lopen met elkaar naar de Blauwe tribune, deze staat op het Korte Voorhout met de rug naar de Amerikaanse Ambassade. Nu is het wachten op de Gouden Koets, het is een lange zit, het is dus aan te raden wat te eten en te drinken mee te nemen, met is mogelijk de tribune te verlaten voor eventueel toiletbezoek.

Als wij uitgezwaaid zijn om ongeveer 13.30 uur gaan de redhatters die zich hebben opgegeven voor de high tea richting Carlton Ambassador Hotel in de Zeestraat, ongeveer 12 minuten lopen.

Ik hoop op een fantastische dag met prachtig weer !!

Het is eindelijk zover, Prinsjesdag 2010, het weer ziet er goed uit, al is het nog wat mistig. In vol ornaat in de taxi naar het Malieveld waar in het Paviljoen Malieveld de koffie zal worden genuttigd. Onze Lady Chatterly zit al op de uitkijk, zij heeft als taak de hoofdingang te bewaken en de dames naar de zij-ingang te sturen waar Queen Monique de registratie voor de koffie zal doen. Het loopt allemaal gesmeerd en de sfeer is al heel uitbundig ! Het blijft dames stromen langs de Hertenkamp, er komt geen eind aan ! Uiteraard veel bekijks van politie en van TV-Noord-Holland ! Dames laten zich fotograferen rondom de motoren van de politie en bij de kanonnen die opgesteld staan. Om 11.00 uur geeft Queen Monique het startsein en lopen 256 rode hoeden richting Blauwe Tribune op het Korte Voorhout. Het is een prachtige stoet en hebben natuurlijk weer veel bekijks. Om ongeveer 13.00 uur reed de Gouden Koets voorbij, Maxima lachte ons breeduit toe en vond het zichtbaar een mooi en vrolijk gezicht ! Nadat de Gouden Koets voorbij was gereden, was er tijd voor toiletbezoek een hapje en een drankje, er was zelfs een groepje dames die een fles champagne bij zich hadden, al met al een vrolijk gebeuren en het lange wachten werd uiteraard beloond, nu de Gouden Koets van de andere kant voorbij te zien komen en de Koningin goed te kunnen zien, ook zij lachte ons hartelijk toe.

 

Na deze Koninklijke gebeurtenis in een lange stoet naar de High Tea in het Carlton Ambassador Hotel in de Zeestraat, Queen Van Laen tot Meerderveurt voorop om de weg te wijzen, natuurlijk weer heel veel bekijks van omstanders, wij liepen op de maat achter de muziek aan !

Bij Het Carlton Ambassador stond het personeel ons al op te wachten, waarna wij een welkomstdrankje kregen, na enige verwarring over 4 stoelen die te kort waren, wat overigens zeer snel werd opgelost - konden wij aan de High Tea beginnen. Het was uitstekend verzorgd en iedereen had de tijd om lekker bij te kletsen met wat er allemaal te zien was geweest.

 

Al met al een zeer geslaagde Prinsjesdag 2010 met 256 rode hoedjes op de tribune !! 

 

Feestelijke hoedenshow in Wageningen

zaterdag 11 september 2010

 

Na Buren - Chapeau van Buren - heeft Wageningen het stokje overgenomen om een Dag van de Hoed te organiseren. Queen Van Laen tot Meerderveurt en Freule Ridderbos hebben dit evenement op een prachtige herfstdag bezocht. Op een groot grasveld in het centrum van Wageningen waren er allerlei kraampjes waar van alles te koop was, uiteraard hoeden maar ook materialen om zelf hoeden te maken, sieraden, tassen etc. Om 14.00 uur was er een hoedenshow waar natuurlijk veel red hatters bij aanwezig waren. Nadat wij een hapje en een drankje hadden genuttigd, weer een modeshow bekeken, nu een show waarin de nieuwe wintercollectie werd getoond. Ons eigen Red Hat koor sloot deze prachtige en kleurrijke dag af met een spetterend optreden !

Onder het genot van een hapje en een drankje tribunekaarten versturen

zondag 5 september 2010

Eindelijk is het dan zover de 250 tribunekaarten kunnen naar 250 redhatters gestuurd worden. Wij beginnen met een kopje koffie, de queen zal verder een heerlijke lunch verzorgen en wij sluiten af met een alcoholische versnapering. Ook zullen wij de agenda voor de komende tijd met elkaar bespreken.

Een warm modieus dagje in Antwerpen

dinsdag 20 juli 2010

24.jpeg   Tijdens de couture lunch in restaurant Gember is het idee geboren om een dagje couture in Antwerpen te oganiseren, Queen van Laen tot Meerderveurt had een artikel gelezen over zwarte mode in het Mode Musuem in Antwerpen, ook wist zij een leuk adresje voor de lunch aan de Schelde, waar het volgens de dames Reiziger goed toeven was. Aldus togen wij met een grote groep dames - allemaal in het zwart - met rode hoed naar Antwerpen. In de trein was de sfeer al uitstekend en de reis naar Antwerpen is omgevlogen. Een flinke wandeling naar het museum, die onderbroken werd door een koffiestop en wat shoppen - natuurlijk vlogen de dames af op alles wat rood en paars was ! De tentoonstelling was in één woord prachtig. Historische zwarte kleding gemixed met eigentijdse haute couture, iedereen was zeer onder indruk ! Na al dit prachtigs een flinke wandeling in een zeer warm Antwerpen - aangekomen bij restaurant Zuiderterras aan de Schelde, een mooi oud gebouw - leek enigszins op een silo, genoten van een heerlijke lunch. Na de lunch waren de meeste dames toch ietwat vermoeid (de wijn ?) om nog een eind te gaan lopen, dus werd besloten het touristentreintje te nemen, het was een hobbelige en warme rit. Hierna besloten wij uit elkaar te gaan, een groep dames ging nog shoppen en een ander groepje besloot huiswaarts te keren. Al met al een zeer geslaagde dag en zeker het overwegen waard om met de Red Hat Singles Society in het najaar nog eens naar Antwerpen te gaan !

 

Een zonnig uitstapje naar de Japanse tuin in Clingendael

zondag 30 mei 2010

37.jpeg

Het ons Haagse groepje hebben wij de beroemde Japanse tuin in Clingendael bezocht. Wij hebben genoten van de prachtige tuin die ooit door Freule Daisy is aangelegd. Het is een feest voor het oog en ieder jaar weer een bezoekje waard ! Na onze wandeling door de tuin hebben we nog wat gegeten, gedronken en nagepraat in het Theehuis.

Schitterende couture in het Gemeente Museum

vrijdag 7 mei 2010

21.jpegOp 7 mei had Monique (Queen van Laen tot Meerderveurt) weer een gecombineerd uitje georganiseerd, d.w.z. de Vlietland Vlinders en de Red Hat Singels.

Wij hebben met elkaar deze prachtige tentoonstelling bezichtigd, genoten van de prachtige jurken, wat een feest ! Na de tentoonstelling met elkaar nog wat gedronken bij Restaurant Gember, Monique stelde voor om weer een gecombineerd uitje te maken naar Antwerpen waar een tentoonstelling is van alleen maar zwarte kleding. Afgesproken is om op 20 juli naar Antwerpen te gaan. Verdere details zullen Monique en Marianne nog uitwerken.

 

 

 

 

 

Jaarlijkse conventie dit jaar in Scheveningen op de Pier

dinsdag 27 april 2010

RODE ZWIER OP DE PIER, jaarlijkse conventie van de Rode Hoeden

 

Dit jaar was het de beurt aan de Eerste Nederlandse Red Hat Girls uit Voorschoten om dit geweldige evenement te organiseren. Na een maandenlange organisatie was het dan eindelijk zover, alles werkte mee in het bijzonder het weer, het was een stralende voorjaarsdag. Op het station werden de redhatters reeds vrolijk welkom geheten en de weg naar de tram gewezen. Aangekomen op de pier stond daar een draaiorgel een vrolijk deuntje te spelen. Ook de ontvangst door een dixieland trio was zeer uitbundig, dit beloofde veel goeds, wat inderdaad ook het geval was. De chapter van Marlène kwam op de noten van "When the Saints come marching in"de zaal in gewandeld. Hierna begon het programma, zang, muziek en een heerlijke high tea, het hoogtepunt was het optreden van "Middelbare Meiden", de naam zegt het al een bijzonder geestig stel dames die iedereen behoorlijk aan het lachen heeft gekregen. Kortom een zeer geslaagde dag, het programma zat goed in elkaar en in denk dat alle red hatters enorm genoten hebben !

 

Culinair genieten in rood en paars

zondag 25 april 2010

19.jpegOp 25 april hadden we weer een luchbijeenkomst in de Brasserie Berlage, een aantal dames waren hier de eerste keer bij en werden voorgesteld aan de anderen dames. Het was stralend weer waardoor het terras van de Brasserie overvol was, zodat e.e.a. niet zo soepel verliep in de bediening, wij hebben ons er niet aan gestoord en hebben van 't zonnetje genoten !

 

 

 

Een gezellige knutselmiddag bij de queen thuis

zondag 18 april 2010

22.jpegMonique had Emmy Jaarsma uitgenodigd om een worshop fascinator maken te geven. Voor een aantal dames was het een hele nieuwe ervaring. Tijdens een kopje koffie met lekkers konden de dames materialen uitzoeken, het was een kleurrijk gezicht, al dat paars, rood, glitter en veren zo uitgestald, het was dan ook moeilijk kiezen. De gastvrouw zorgde voor de lunch, uiteindelijk zijn alle dames met minimaal 2 prachtig zelf gemaakte fascinators naar huis gegaan en hebben Monique en Emmy ze gemotiveerd om met deze leuke hobby door te gaan. Emmy begint in september weer met de cursussen.

 

 

Vrolijke hoedenshow in de Keukenhof op 2e Paasdag

maandag 5 april 2010

20.jpegTweede Paasdag togen wij met een combinatie van de Vlietland Vlinders en de Red Hat Singels naar de Keukenhof, waar, zoals ieder jaar een hoedenshow wordt verzorgt, deze keer door onze eigen Emmy Jaarsma, waar een groot aantal Red Hatters een hoedenmaak cursus volgt. Ook een aantal andere chapters waren aanwezig en het was weer een rood/paars feest voor het oog en hadden natuurlijk weer veel bekijks van andere bezoekers. De hoedenshow was deze keer erg geslaagd, niet in de laatste plaats omdat Femke de dochter van Emmy als een volleerd mannequin haar hoedjes showde. Na de show nog even het park in waar natuurlijk nog de nodige foto's gemaakt moesten worden !

 

Het was een geslaagde tweede Paasdag en gaan zeker volgend jaar weer !

 

CHAPEAU van BUREN

zondag 20 september 2009

Queen Marianne en Queen Monique hebben in een eerder stadium besloten incognito naar Buren te gaan en wel als hortensiameisjes. Op een middag hebben wij samen onze hoeden opgemaakt met klimop, bessen en hortensia's. Wij hadden in Buren veel bekijks en vonden het een fantastische dag. Helaas is dit de laatste Chapeau van Buren geweest, wat alle aanwezigen ontzettend jammer vinden. Het is ieder jaar een geweldig feest geweest, waar de laatste jaren ook veel rode hoeden te vinden waren.

Oprichtingslunch

maandag 7 september 2009

Eindelijk was het zover. De oprichtingslunch van de Red Hat Singles Society was een feit. Annemarie de Koningh, Marja van Starrenburg, Louise Kort en mijn persoontje hebben tijdens een overheerlijke lunch in de Brasserie Berlage bij het Gemeentemuseum van gedachten gewisseld. Er waren veel overeenkomsten, zoals salsa dansen en buitenlandse ervaring. De agenda voor het komende jaar is vastgesteld en - last but not least - de eerste foto van de RHSS in de tuin van de brasserie.

Conventie 2009

zaterdag 25 april 2009

23.jpegOp 25 April jl., trokken Clementine, Wil, Nettie en ondergetekende gezellig met z'n viertjes per auto naar Arnhem. De parkeergarage in Arnhem was snel gevonden en de Eusebiuskerk was een paar minuten verwijderd van de parkeergarage. Toen wij binnenkwamen begon net de burgemeester met haar openingsspeech, met een glas champagne in de hand werd er geluisterd. Als eerste programmaonderdeel was het de bedoeling dat je met je chapter naast elkaar op een rij stoeltjes ging zitten met een sticker opgeplakt waar je je hobby's moest invullen. Tegenover kwamen weer andere chapters te zitten die na een gongslag een stoeltje moesten opschuiven. Het was de bedoeling om n.a.v. je hobby's c.q. interesses een gesprekje met je overbuurvrouw aan te knopen. Het was een erg leuk idee, maar na een viertal gesprekjes had ik letterlijk geen spraakwater over. De tafels waren ingedeeld bijv. freules, jonkvrouwen etc., d.w.z. de chapters waren verspreid, ook weer een prima idee om zoveel mogelijk andere dames te leren kennen. Na een formulier te hebben ingevuld voor de Karaoke, werd de lunch geserveerd, iedere tafel had een gastvrouw die verantwoordelijk was voor haar tafel, hierdoor geen geloop. Na de lunch werd er begonnen met de Karaoke, dit onderdeel duurde heel lang, voordat natuurlijk alle tafels aan bod waren geweest nam veel tijd in beslag maar het was reuze gezellig en iedereen danste en zong dat het een lieve lust was. Tijdens het Karaoke ook verschillende optredens van het Redhatkoor, daarbij ook weer de beentjes van de vloer. Aangezien dit onderdeel redelijk lang duurde, zijn er een aantal dames Arnhem in gegaan, het was nl. prachtig weer! Ik vergeet overigens te vermelden dat de Arnhemse luitjes de kerk prachtig versierd hadden en dat er nog een Redhat winkeltje was. Hierna was er nog een veiling van moderne schilderijen en Madame de Mariage won een van de kunstwerken.

Om ongeveer 18.00 de stokje overdragen ceromonie en heeft ondergetekende Queen Corinne bedankt voor het geweldige zang en dansfestijn en een aankondiging gedaan van onze conventie. Hierna volgde nog een salade/pasta buffet, dit was tevens de afsluiting van een bijzonder geslaagde conventie.